Nieuws

Let op! Dit artikel is al 101 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Sneak peek: Tilburg heeft er een spiksplinternieuwe Aldi bij (foto’s)

Het is eindelijk zover: Tilburg heeft er een nieuwe Aldi bij. Aan het Frans van Spaendonckplein opent de nieuwe supermarkt op vrijdag 12 april om 08:00 uur haar deuren. Wij namen alvast een kijkje voor een sneak peek.

Foto’s: Camiel van de Wijdeven

Voor de oplettende lezer die op Google Maps alvast ‘Frans van Spaendonckplein’ invulde en geen resultaat zag: dat klopt. Op Google Maps is het plein niet te vinden, maar het bestaat toch echt! Je vindt het plein, en daarmee ook de nieuwe Aldi, tegenover de huisartsenpost aan de Lage Witsiebaan.

Winkel zeer ruim ingericht

De nieuwe winkel aan de rand van Tilburg West is zeer ruim ingericht. Ten opzichte van de winkel aan het Bernardusplein, die vanaf donderdagavond 11 april sluit, is de nieuwe supermarkt veel ruimer. De winkel is namelijk verdubbeld in oppervlak. Daarnaast wordt de sfeer in de winkel verbeterd en kun je uiteraard profiteren van het hoogwaardige assortiment tegen een voordelige prijs.

Ook de versafdelingen zijn mooi geworden en met aandacht voor de mooie verse producten.
[de tekst gaat verder na de foto’s]


Duurzame winkel

Voor Aldi is duurzaamheid een belangrijke pijler. Niet alleen zijn er steeds meer biologische en fairtrade producten in de schappen te vinden, ook wordt nagestreefd om de filialen zo duurzaam mogelijk in te richten. Op het dak is een installatie voor zonne-energie aangebracht. Bijna 380 panelen brengen in totaal 80.000 kWh op. Hiermee wordt de uitstoot met 36.800 kilogram CO2 verminderd.

Daarnaast is het pand in staat eigen warmte te winnen uit warmte die vrijkomt uit de koelmotoren. Hierdoor is het pand niet op gas aangesloten.

Ook is er tijdens de bouw gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen. Papier en folie worden 100% gerecycled. Alle binnen- en buitenverlichting is LED. Bij de verbouwing worden regionale leveranciers, installateurs en aannemers betrokken.

Festiviteiten openingsdag

De nieuwe Aldi gaat op vrijdag 12 april om 08:00 uur open en de officiële opening wordt verricht door filiaalleider Gerben van Asten en wethouder Berend de Vries. Er staat een foodtruck voor de deur waar je kunt genieten van verse gerechtjes die met de producten van Aldi zijn bereid. Tevens maken de eerste 400 klanten die minimaal €20,- uitgeven kans op prachtige prijzen. Denk aan een notebook, fietsnavigatiesysteem of een tegoedbon van maximaal €250,-.

Meer informatie

De vernieuwde winkel aan het Frans van Spaendonckplein 1 beschikt over extra ruime parkeerplaatsen. Dit zijn de openingstijden:

  • Maandag: 08:00 – 20:00 uur
  • Dinsdag: 08:00 – 20:00 uur
  • Woensdag: 08:00 – 20:00 uur
  • Donderdag: 08:00 – 21:00 uur
  • Vrijdag 08:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag 08:00 – 20:00 uur
  • Zondag: 09:00 – 19:00 uur

Reageer op dit bericht