South Cord Kings bekroond tot Rabo Starter van het Kwartaal

De blijdschap en verbazing spatten van hun gezichten af. Mark Voets en Bob Smolders van South Cord Kings zijn 16 december bekroond tot vierde Rabo Starter van het Kwartaal. South Cord Kings maakt unieke armbanden van parachutetouw voor mannen en vrouwen. De juryleden van Rabobank Tilburg en omstreken zien in South Cord Kings potentieel om uit te groeien tot een bekend armbandenmerk voor een brede doelgroep. Daarom verkozen zij Mark Voets en Bob Smolders tot Rabo Starter van het Kwartaal.

De heren van South Cord Kings hebben de armbanden in Amerika voor het eerst gezien. ‘We vonden ze zo gaaf dat we eigen armbanden zijn gaan maken. We gaven onze eigen draai er aan. Het unieke is dat je zelf de armband kunt samenstellen’, legt Mark uit. ‘Bij het samenstellen kies je één van de modellen, kleur parachutetouw, een sluiting, bedel en polsmaat.’

Van sportief tot Chique
Lokale sneaker winkel Re-Issue heeft accessoires zoals caps en hoedjes in de winkel liggen en hier komt de eerste collectie armbanden van South Cord Kings bij. De armbanden zijn ook verkocht als limited edition in samenwerking met de T-shirts van Cheaque.’ Andere winkels staan in de rij om zaken te gaan doen met South Cord Kings. ‘We spreken een brede doelgroep aan. Onze armbanden zijn voor iedereen die iets aparts wil voor bij zijn outfit. Van sportief tot chique. We kunnen daarom ook met diverse winkels een samenwerking aangaan, zij bijten elkaar niet’, vertelt Bob. De aanvragen komen op dit moment binnen via mail, Facebook en Instagram. In januari worden de armbanden voorzien van een uniek handelsmerk. Ook wordt de webshop dan actief. ‘En daarmee is de cirkel rond en kunnen we echt volumes gaan draaien’, glimlacht Mark.

Tegenstanders
Mark en Bob namen het op tegen Bas Oerlemans en Karlijn Liebregts van Locked. Locked biedt drie spannende spellen aan voor groepen tussen 2 en 6 personen waarin puzzels, raadsels, sloten en samenwerken centraal staan. Het doel is om binnen 60 minuten uit een afgesloten kamer te ontsnappen. Evi van Gerwen-Huijbregts van Villa Vivre was de derde genomineerde Starter. Zij is medisch kinderdagverblijf Villa Vivre in Goirle aan het oprichten voor kinderen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.

south-cord-kings2