Special Olympics European Games succesvol afgesloten!

Team NL 2014 voor de Flame of Hope - Rachelle Photography

Zondag 21 september zijn de sporters van Special Olympics Team NL teruggekeerd naar Nederland na de succesvol verlopen Special Olympics European Games in Antwerpen! De 39 sporters behaalden maar liefst 19x goud, 19x zilver, 6x brons en nog vele vaantjes voor de vierde t/m achtste plaats. De sporters keren niet alleen terug met de behaalde wereldprestaties, maar naar verwachting ook met meer zelfvertrouwen, betere sociale vaardigheden en hun zelfredzaamheid zal sterk verbeterd zijn.

Zondag werd Team NL gehuldigd bij Aegon in Den Haag. Naast de vele familie en vrienden waren ook voormalig tweevoudig wereldkampioen atletiek Nelli Cooman en acteur Dave Mantel aanwezig in Den Haag om de sporters te huldigen. Er was ook een videoboodschap van Ministers Edith Schippers aan Team NL om hun te feliciteren met hun prestaties. “Jullie hebben laten zien hoe leuk sporten is en ook nog eens mooie resultaten behaald, geweldig! Voor mij zijn jullie allemaal winnaars.”, aldus de Minister. De sporters kregen tot slot ook allemaal een persoonlijke brief overhandigd met de felicitaties van Minister Edith Schippers.

Sinds gisteravond zijn drie sporters van Special Olympics Team NL dagelijks t/m 10 oktober te zien bij Man bijt hond. Atleet Sven, judoka Priscilla en voetballer Jaco werden voorafgaand en tijdens de European Games gevolgd wat drie weken lang te zien is vanaf 18.55u op NPO2.

Tilburgs G-voetbalteam
Het was een spannende wedstrijd die de heren vanaf het begin onder controle hadden. In de ochtend waren nog een hoop nerveuze gezichten maar die waren al snel omgetoverd tot vastberaden gezichten. Zij gingen die bronzen medaille winnen! En dat was ook zo. Na de 1-0 van Roy in de eerste helft maakte Raylison de 2-0 in de tweede helft. Brons was binnen! Na het laatste fluitsignaal waren er tranen van geluk en had iedereen een glimlach van oor tot oor. In de middag kwamen de heren ook nog achter dat zij de sportiviteitsprijs hadden gewonnen. Wat een eer. Goed bezig heren!