Speelland Beekse Bergen breidt zwemmogelijkheden uit

Een duikeiland en dieper water voor geoefende zwemmers bij Speelland Beekse Bergen

Het zwemwater bij Speelland Beekse Bergen is uitgebreid. Het is nu opgedeeld in twee zones, zone één voor ongeoefende zwemmers, en zone twee voor geoefende zwemmers. In het deel voor de ervaren zwemmers is een 15 meter lang duikeiland geplaatst voor nog meer zwem- en duikplezier.

Uitbreiding zwemwater
Op verzoek van gasten is het zwemwater in het Victoriameer van Speelland Beekse Bergen uitgebreid. Hierdoor kunnen volwassenen en kinderen in het bezit van een zwemdiploma nog verder zwemmen. Ook is dit deel dieper. Het zwemwater is nu in twee zones opgedeeld. Tot de eerste drijflijn is de maximale diepte 1.10 meter, dit gedeelte is bedoeld voor kinderen zonder zwemdiploma en kinderen met zwemvleugels. Voorbij deze drijflijn is er sinds deze maand een tweede zone gecreëerd. In deze zone is de maximale diepte 3 meter en is bedoeld voor bezoekers met een zwemdiploma. Deze zone is uitermate geschikt voor gasten die heerlijk op hun luchtbed willen drijven of vanaf nu een duik willen nemen vanaf het duikeiland.

Duikeiland
In de tweede zone is onlangs een 15 meter lang drijfeiland geplaatst voor nog meer zwemplezier. Dit duikeiland heeft een trampoline en een klimpiramide waarop jonge bezoekers zich uit kunnen leven. Ook is er een boomstam en een glijbaan geplaatst.
Er wordt altijd een oogje in het zeil gehouden door medewerkers die onlangs een opleiding reddend zwemmen gevolgd hebben bij de Eindhovense Reddingsbrigade.

Speelland Beekse Bergen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf 30 juni wordt de openingstijd met een uur verlengd tot 18.00 uur.