Nieuws

warandeloop
Let op! Dit artikel is al 183 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Spektakel Warandeloop: strijd bij Nederlandse top en testcase EK Cross

Dit weekend is het tijd voor de jaarlijkse Vidiled Warandeloop Tilburg, die sinds vorig jaar plaatsvindt bij Beekse Bergen. De organisatie verwacht 6.500 deelnemers en met name de strijd op de lange en korte cross zal intens zijn, omdat er kwalificatie voor het EK Cross op het spel staat. Dat EK vindt twee weken later plaats, op dezelfde locatie.

Warande by Night en Safari Run

Hoewel de Warandeloop internationaal bekend staat om de Crossgala’s, is er het hele weekend veel meer te doen. Zo wordt er vrijdagavond 23 november gestart met Warande by Night. En dit jaar is er een piratenthema. De deelnemers starten onder begeleiding van een heuse licht- en vuurshow en komen onderweg van alles tegen. Dit geldt ook voor de deelnemers aan de uitverkochte Safari Run. In de vroege zondagochtend lopen zij op unieke wijze langs de dieren van het Safaripark Beekse Bergen.

warande by night

Olympische deelname aan Businessrun

Naast de Safari Run op zondag 25 november zijn er op zaterdag en zondag nog veel meer wedstrijden. Van trimlopen tot wedstrijden bij junioren en masters en de schoolwedstrijd. Op zondagmiddag is er ook de BDO Businessrun en daar is, naast de vele bedrijven die teams hebben, ook een bijzondere deelname: Nadine Broersen. Deze voormalig kampioene op de meerkamp en Olympische deelneemster doet mee aan het nieuwe onderdeel: de 3×800 meter estafette. Deze start is om 14:40 uur en belooft spektakel.

Wie gaan er naar het EK?

De Crossgala’s trekken jaarlijks de beste Europese atleten naar Tilburg en dit jaar was het zo mogelijk nog meer dringen voor een plekje aan de start. Twee weken na de Warandeloop vindt namelijk hier het EK plaats. Nederlanders moeten zich via de Warandeloop kwalificeren, terwijl internationale atleten het parcours willen testen.

Bij het Crossgala mannen gaat de strijd tussen Khalid Choukoud en Michel Butter. Zij starten om 13:05 uur voor een race over ruim 10 kilometer en krijgen daarbij tegenstand van de sterke Italiaanse lopers Crippa en Rachik en de Zweedse Solomon. Bij de vrouwen nemen Maureen Koster, Jip Vastenburg en Ruth van der Meijden het tegen elkaar op.  Naast de Nederlandse concurrentes zijn ook de eerdere winnaressen Meraf Bahta uit Zweden en Fabienne Schlumpf van de partij. En de Tilburgse Julia van Velthoven kan in haar thuisrace wellicht hoge ogen gooien. De vrouwen starten om 13:50 met hun lange cross.  De korte crosses vinden al eerder op de dag plaats en ook daar staat de Nederlandse top aan de start met Thijmen Kupers en Richard Douma bij de mannen en Sanne Wolters-Verstegen bij de vrouwen.

Drie dagen staat de Beekse Bergen dus in het teken van zo’n 6.500 hardlopers en bezoekers. Meer informatie is te vinden op www.warandeloop.nl.

Reageer op dit bericht