Spoorpark lanceert adoptieproject ‘Vrienden van het Spoorpark’

Vrienden van het Spoorpark

Onder de noemer: Het Spoorpark is van ons allemaal, lanceert de Stichting Spoorpark een week na de opening  het adoptieproject  Vrienden van het Spoorpark. Adopteer een stukje van het Spoorpark en steun daarmee het onderhoud, onverwachte kosten en de toekomst van het park.

“Het Spoorpark is gerealiseerd als burgerinitiatief en dat fundament willen we vasthouden, en zelfs versterken,” aldus het Stichtingsbestuur. “Hoe meer Tilburgers aanhaken, meedoen, enthousiast zijn en dus het park omarmen, des te meer zal het Spoorpark een plek zijn waar de mensen uit de stad zich gevoelsmatig aan verbinden. Dat brede draagvlak is ook nodig om het park voor nu en de toekomst mooi, veilig en gezellig te houden voor jong en oud.”  Maar ook om bijvoorbeeld extra kosten te kunnen dekken door onverwachte omstandigheden, zoals momenteel het uitvoerig bewateren van de jonge aanplant die het door de aanhoudende warmte en droogte moeilijk heeft om te overleven.

Adopteer een stukje Spoorpark

Om de band die velen inmiddels met het park voelen ook praktisch vorm te geven is het vanaf nu mogelijk om stukjes park te adopteren. Kies via de website https://vrienden.spoorparktilburg.nl/ op de plattegrond van het park, kies uw eigen favoriete plekje en adopteer tien vierkante meter voor 25 euro per jaar of 100 euro voor vijf jaar! Hoe meer Vrienden het Spoorpark telt, hoe meer burgers dit initiatief dragen en dat is uiteindelijk wat het burgerinitiatief voor ogen heeft. En ja: zelfs wethouders en ambtenaren kunnen vriend worden. Sterker nog: bij de opening heeft de stichting Spoorpark de eerste vier spots ofwel 40 m²  ‘cadeau’ gedaan aan wethouder Berend de Vries en hem daarmee benoemd als eerste Vriend van het Spoorpark.

Klankbord

De officiële openingsdatum 21 juni, blijft als langste dag van het jaar ook de dag waarop we steeds al onze vrienden verenigd willen zien.  De vrienden samen vormen mét de burgerinitiatieven in het park voor het bestuur ook een klankbord van betrokkenen die in de toekomst nieuwe burgerinitiatieven kunnen voordragen en meteen feedback kunnen geven over tal van zaken omtrent het park die verbetering of versterking behoeven.

Het Vriendenprogramma biedt als extraatje ook de mogelijkheid een stukje park cadeau te doen aan een vriend, vriendin, collega, kind of kleinkind!