Nieuws

Openingstijden spoorpark
Let op! Dit artikel is al 342 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Spoorpark past openingstijden aan: voortaan één uur eerder dicht

Het bestuur van de Stichting Spoorpark heeft in overleg met alle betrokkenen besloten het park vanaf heden, dinsdag 23 juli, een uur eerder te sluiten. De sluitingstijd gaat daarmee van middernacht 00.00 uur naar 23.00 uur. Het besluit is ingegeven door voortschrijdend inzicht op basis van de dagelijkse praktijk in de afgelopen weken.

Het uur tussen 23.00 en 00.00 uur heeft ‘geen toegevoegde waarde in de beleving van het park’, aldus het bestuur. De grote groep bezoekers is dan weg; na die tijd resteren over het algemeen alleen nog groepjes jongeren, die op hun beurt de nodige zorg vragen. “De afspraak om tot 00.00 uur open te blijven was mede ingeven door afspraken met de toekomstige exploitanten van het horecapaviljoen T-Huis. Maar aangezien dat nog niet klaar is, heeft ook de horeca aangegeven een uur eerder te sluiten, een prima besluit te vinden.” Volgend jaar zomer zal de eindtijd opnieuw worden bekeken.

Permanente toezicht

Sinds afgelopen weekend is het permanente toezicht in het park ook versterkt. Overdag vaker door eigen mensen, in de avonduren houdt de beveiliger, die ook het park ’s nachts afsluit, vanaf 21.30 uur een toeziend oog op het reilen en zeilen in het park. Ook hier leert de ervaring dat bezoekers het als prettig ervaren dat er mensen met enig gezag zijn, die ze aan kunnen spreken. De aanwezigheid van security geeft alle bezoekers ook een gevoel van veiligheid én, zo stelt het bestuur. ‘dat vinden we uitermate belangrijk. Het park is een succes, de sfeer is goed en dat moet vooral zo blijven.’

Reageer op dit bericht