Nieuws

spoorpark tilburg
Let op! Dit artikel is al 257 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Spoorpark Tilburg wordt dé nieuwe hotspot van de stad: schrijf je in voor een rondleiding

Terwijl de Spoorzone, Piushaven en binnenstad nog niet eens uitontwikkeld zijn, popt er nog een prachtig initiatief uit de grond: Spoorpark Tilburg. Op de plek van het voormalige Van Gend & Loos terrein wordt namelijk een gigantisch park ontwikkeld. 

Foto: Berend de Vries

Een uniek park midden in de stad, tussen de twee prominentste gebouwen van de Tilburgse skyline en een echte aanwinst voor de stad. Je vindt er straks namelijk een stadscamping, outdoor urban sports area, T-huis met terras, speelveld, uitkijktoren, kiosk, wordt er water aangelegd en nog veel meer. De officiële opening van Spoorpark Tilburg staat volgens de website gepland op zaterdag 21 juni 2019.

Ook werd bekend dat er deze maand snuffelweekenden gepland stonden om het park beter te leren kennen. Dit gaat niet door. Afgelopen zomer was namelijk zo heet en droog dat er in het Spoorpark geen groen kon worden aangeplant. Zo valt te lezen: ”zonder struiken, gras en ander groen kunnen we het park niet de uitstraling geven die het verdient.”

De oplossing: rondleidingen

Door deze vertraging kan het Spoorpark nog niet open. Toch hebben ze een oplossing: tijdens de snuffelweekenden worden rondleidingen gegeven door mensen die direct betrokken zijn bij de realisatie van het park. Er is veel te zien, te vertellen en je leert het park alvast beter kennen.

De rondleidingen in oktober zijn inmiddels helemaal volgeboekt, maar in november is er nog plaats:

  • Zaterdag 3 november om 10:30 uur
  • Vrijdag 9 november om 14:00 uur
  • Zaterdag 10 november om 10:30 uur

Inschrijven kan via de website van Spoorpark Tilburg.

Reageer op dit bericht