Sport- en beweegcampagne #GewoonGaon van gemeente Tilburg brengt Tilburg in beweging

#GewoonGaon

Behoorlijk wat Tilburgers zijn de afgelopen periode vanwege corona gestopt met sporten. De sportscholen waren dicht en nu zijn we allemaal ons ritme weer aan het vinden. Met de nieuwe sport- en beweegcampagne genaamd #GewoonGaon wil de gemeente Tilburg iedereen stimuleren om te bewegen. Lees je mee?

Niet mauwen

Tilburgers mauwen niet, het zijn aanpakkers. Sport en bewegen hoort bij die manier van leven. Of je dat nu doet bij een vereniging, sportaanbieder of in de buitenlucht. Of je nu een totale beginner bent op het gebied van sport of al ervaring hebt: het maakt niet uit. Tilburgers gaan gewoon.

Rolph Dols (wethouder Sport): “Bewegen, maar ook sporten en spelen zijn ontzettend belangrijk om je gezond, sterk en fit te voelen. Daarom ben ik blij met deze campagne en ik daag al onze Tilburgers uit om gewoon te gaon! Dus trek je sportkleding aan en ga erop uit. Het maakt niet uit of je alleen of samen met vrienden gaat, maar blijf in beweging.”

Inwoners staan centraal

In de campagne staan inwoners die gaan sporten en bewegen centraal. Iedereen kan zijn of haar eigen sport- of beweegverhaal delen. In beeld, foto of tekst. Via de social media kanalen van de campagne worden inwoners van de gemeente Tilburg de komende tijd uitgenodigd om dat actief te doen. Het idee is elkaar te motiveren, door te laten zien dat we er gewoon met z’n allen tegenaan gaon.

Steun voor verenigingen en sportaanbieders

Tilburgse verenigingen en sportaanbieders die ideeën hebben om mensen aan het sporten te krijgen, kunnen rekenen op ondersteuning en advies van gemeente Tilburg. De gemeente Tilburg helpt aanbieders hierbij in de vorm van zogeheten vouchers. Ook daarover binnenkort meer informatie op de website.