Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2435 dagen oud en wellicht niet meer relevant

SPOT-theater presenteert Musical Petticoat

SPOT-theater koopt opvoerrechten bij Stage Entertainment 

SPOT-theater is al jaren in Goirle en omstreken bekend als openluchttheater die sinds 2008 steeds grotere producties neerzet op weer andere buitenlocaties in Goirle. Maar komend jaar is dat totaal anders bij SPOT-theater. Doordat nieuwe buiten locaties voor 2014 niet te realiseren waren gaat SPOT-theater in 2014 spelen in de theaterzaal van het Jan van Besouw. Hierdoor worden door het bestuur van SPOT-theater alle registers opengetrokken en komen ze komend jaar met Petticoat.

Al in oktober 2013 na de succes volle voorstellingen van Mensch, durf te leven! in de tuin van Jongerencentrum Mainframe is het bestuur begonnen met de voorbereidingen van Musical Petticoat. Toen in november de contracten rond waren met Stage entertainment werd er al snel het productieteam gevormd en konden de plannen worden gepresenteerd aan de potentiele cast en overige vrijwilligers, het animo om deel te nemen aan cast van Petticoat versloeg alle verwachting waardoor er voor het eerst audities georganiseerd moesten worden.

Na een zeer indrukwekkende auditie is SPOT-theater in januari gestart de repetities van Petticoat. Eerst in de voormalige basisschool de Wildert en nu in de Maria boodschap kerk. Wekelijks genieten we van de repetities en zien we de voorstelling groeien naar een unieke voorstelling. Cast en Crew (van zo’n 100 vrijwilligers) kijken er naar uit om in oktober 5 schitterende voorstellingen te mogen geven in het Jan van Besouw in Goirle.

petticoat-jan-van-besouw1

Petticoat
Petticoat is oorspronkelijk een Nederlandse productie van Joop van den Ende Theaterproducties, gemaakt door het team van Ciske de Rat – musical met muziek van Henny Vrienten. Waarvan SPOT-theater via Stage Entertainment de licentie heeft verkregen.

Het verhaal
Patricia Jagersma, die zichzelf Pattie Hunt noemt, droomt ervan de Nederlandse Doris Day te worden, ondanks dat haar naaste omgeving dat afraadt. Petticoat is het humoristische verhaal van een meisje uit de provincie dat graag wegdroomt in haar (fantasie) toekomst maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de ’tegenwinden’ kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart.

Petticoat is een voorstelling vol met humor en ontroering, de grote verschillende tussen provincie en de grote stad en het eeuwige dilemma van ouders om hun kinderen los te laten. Dit zal u raken en doen lachen en van Petticoat een fantastische avond maken!

Entreekaarten
Entreekaarten zijn € 12,50 per stuk, en verkrijgbaar via www.spot-theater.nl , www.janvanbesouw.nl of aan de theaterkassa van het Jan van Besouw.

Petticoat
De musical van nu, over het Nederland van toen.
Theaterzaal Jan van Besouw, Goirle
vrij 10 okt, 20:30 u | za 11 okt, 20.30 uur | zo 12 okt, 14.30 uur (matinee)
vrij 17 okt, 20:30 u | za 18 okt, 20.30 uur

Wilt u de beste plaatsen, koop dan snel uw kaarten. www.spot-theater.nl

Regie Elize Jorritsma | Vocal coach  Annemarie Vrensen | Choreograaf Dagmar Wesselius
Orkestbanden Gerard de Laat | Productieleiding Bart Aerts | Producent SPOT-theater
Script en liedteksten André Breedland | Muziek Henny Vrienten | Co-scriptontwikkeling Maurice Wijnen
Arrangementen Jurre Haanstra, Gerbrand Westveen, Carlo van der Put, Jeroen Sleyfer
Producent oorspronkelijke productie Joop van den Ende Theaterproducties
Licentie verkregen door Stage Entertainment

Reageer op dit bericht