Nieuws

vroolijke rad
Let op! Dit artikel is al 224 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stadsbrouwerij 013 komt met speciaal kermisbier: het Vroolijke Rad

Geïnspireerd op de Tilburgse Kermis die onze zomer jaarlijks weer tot één groot feest maakt, presenteert Stadsbrouwerij 013 hun nieuwste bier: het Vroolijke Rad. Een lichtroze biertje met een vleugje suikerspin!

Met dit bier blikt Stadsbrouwerij 013 nostalgisch terug op hoe het allemaal begon. D’n Hooggaatie was namelijk niet altijd de klapper van het feest; in 1911 konden de Tilburgers hun lol op met het Vroolijke Rad, een van de allereerste attracties. Hierbij was het de bedoeling om zo lang mogelijk op een ronddraaiend wiel te blijven zitten. Met een paar biertjes achter de kiezen werd dat er vast niet makkelijker op!

Het Vroolijke Rad

Het Vroolijke Rad is een knotsgek bier met een lichtroze kleur vanwege het gebruik van suikerspin. Een fruitige hint is verkregen door bosvruchten, en door het toevoegen van viooltjes smaakt het bier ook nog eens heerlijk fris. Dat, gecombineerd met het lage alcoholpercentage van 4,7% maakt dit een mega doordrinkbaar biertje, waarmee je die tien dagen wel door komt!

Lancering

Op 19 juli lanceert de brouwerij aan de Piushaven dit bier in stijl! Haal voor twee euro jouw proefglaasje op bij de mobiele buitenbar, dan brouwen zij een gratis suikerspin voor je: de ultieme kermis food pairing. Voor meer informatie, check even de website.

Reageer op dit bericht