Stadsfestival NU&STRAKS onthult programma

De programmering van Stadsfestival NU&STRAKS krijgt steeds meer vorm.

Vandaag werd bekend gemaakt dat het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis een meerdaags programma over Obesitas zal verzorgen, Hoogleraar Ad Vingerhoets geeft een lezing over de functies van Huilen en hans Bassing gaat dieper in op verantwoord ondernemen.

Het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis zal een vierdaags programma presenteren tijdens NU&STRAKS. De zaterdag staat in het teken van zorginnovaties voor volwassenen en senioren. Van zondag tot en met dinsdag is er een aanvullend programma waarbij obesitas centraal staat.

Verschillende doelgroepen, waaronder scholieren, zullen een presentatie krijgen over de oorzaken en de preventie van obesitas.

Hoogleraar Ad Vingerhoets geeft een lezing over de functies van huilen.
Vingerhoets is als hoogleraar Emoties en Welbevinden verbonden aan het departement Medische en Klinische Psychologie van de Universiteit van Tilburg. Zijn hele onderzoekcarrière stond in het teken van stress, emoties en kwaliteit van leven. ‘Met tranen meer mensen’ is de titel van zijn lezing tijdens NU&STRAKS.

Hans Bassing spreekt tijdens het Tilburgse stadsfestival over verantwoord ondernemen. Bassing werkt als wereld coach. Dit houdt in dat hij een directe verbinding legt tussen zijn werk hier en daar. Hij investeert actief in projecten over de hele wereld die te maken hebben met het bewust maken van mensen en hoe zij verantwoordelijkheid willen nemen voor hun eigen leven.

Van zaterdag tot en met zondag is er een doorlopende presentatie op het ‘Vitaliteitplein’. Op dit plein zullen diverse initiatieven samenkomen die de bezoeker een actieve ervaring meegeven van diverse ziektebeelden zoals dementie en psychose.

Al eerder werd bekend dat diverse Tilburgse restaurants tijdens NU&STRAKS mee zullen doen aan ‘Eten en drinken tegen verspilling’. Zij vullen dit thema op eigen wijze in. Ook zullen de eindpresentaties van de afgestudeerden van International Lifestyle Studies tentoongesteld worden tijdens dit stadsfestival.

Stadsfestival NU&STRAKS
Op diverse locaties in Tilburg vindt van zaterdag 1 tot en met dinsdag 4 november 2014 de eerste editie van stadsfestival NU&STRAKS plaats.
Tijdens dit festival zijn er workshops, masterclasses, muziek, themadialogen, sportinitiatieven en culinaire acties die allemaal in het teken staan van het verbeteren van de kwaliteit van leven. Kijk voor meer informatie op de website www.nu-straks.nl. Fontys Academy for Creative Industries is initiatiefnemer van dit stadsfestival.