Nieuws

noordbrabants museum
Let op! Dit artikel is al 422 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stadsmuseum Tilburg organiseert excursie naar Noordbrabants Museum

Stadsmuseum Tilburg organiseert in mei en juni twee maal een rondleiding in de bijzondere tentoonstelling De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs in het Noordbrabants Museum. De reden hiervoor is de sterke historische link tussen de tentoonstelling en Tilburg.

De twee bloemschilders Gerard en Cornelis van Spaendonck, die faam maakten in Parijs in de 18e en 19ee eeuw, kwamen uit Tilburg. Stadsmuseum Tilburg gaf diverse werken van de broers en hun tijdgenoten in bruikleen. Het Parijse avontuur van de Tilburgse broers is het vertellen waard. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor een rondleiding op donderdag 23 mei of dinsdag 18 juni via info@stadsmuseumtilburg.nl.

Stippelgravures

Stadsmuseum Tilburg beschikt over vijf ‘stippelgravures’ van Gerard van Spaendonck en een schilderij waarop een broer van Gerard en Cornelis is afgebeeld. Kunstschilder Adriaan de Lelie maakte dit portret van de broer, Jan Anthonie Sebastiaan. Om de tijdgeest van de gebroeders Van Spaendonck weer te geven, gaf Stadsmuseum Tilburg de afbeelding van de volmolen aan de Leij (1799) en een afbeelding van de Markt (1742) in bruikleen.

Twee rondleidingen

Om de waardering vanuit Tilburg te stimuleren, biedt Stadsmuseum Tilburg twee keer een rondleiding aan, speciaal voor geïnteresseerde stadsgenoten. De rondleidingen vinden plaats op donderdag 23 mei en dinsdag 18 juni van 11.15 tot 12.15 uur. Opgeven kan tot vijf werkdagen voor aanvang per mail.

Op beide dagen verzamelen de deelnemers en een medewerker van Stadsmuseum Tilburg om 10.00 uur op Tilburg Centraal Station. Vanaf het station van Den Bosch gaat de groep lopend naar het Noordbrabants Museum. De treinreis heen en terug en de entree tot het museum (vrij entree met Museumjaarkaart) is voor eigen kosten, de rondleiding door een gids wordt aangeboden door Stadsmuseum Tilburg. Het is ook mogelijk je in het museum aan te sluiten bij de groep. Beide dagen kunnen maximaal 32 personen deelnemen. Na de rondleiding zijn de deelnemers vrij om andere exposities in het museum te bezoeken (bijvoorbeeld van de Iraanse kunstenaar Ali Banisadr), of om de stad Den Bosch in te gaan.

Reageer op dit bericht