Nieuws

Modelbouwers
Let op! Dit artikel is al 285 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stadsmuseum Tilburg zoekt enthousiaste modelbouwers

Gaat jouw hart sneller kloppen van hout en heb je altijd al willen weten hoe Tilburg er vroeger uit zag? Stadsmuseum Tilburg zoekt enthousiaste modelbouwers voor een maquette van Tilburg in de jaren ’50. Op 16 en 17 juni kun je in de Bibliotheek Tilburg Centrum een bouwpakketje ophalen. Tip: ook leuk als cadeau voor je handige vader!

Modelbouwers gezocht

Met vrijwilligers en community manager Saskia Dellevoet werkt Stadsmuseum Tilburg aan de bouw van een maquette met een schaal van 1:1000. Geestelijk vader van dit project is oud-Tilburger en modelbouwer Ruud Cleverens. Hij begon in 2015, maar overleed in 2016. Vanaf juni 2016 wordt met veel mankracht dagelijks verder gewerkt in de maquettebouwplaats op de eerste etage van de bibliotheek. Omdat er nog veel werk aan de winkel is, wordt nu de hulp ingeroepen van Tilburgse modelbouwers.

Hout, schuurpapier en lijm

Stadsmuseum Tilburg heeft bouwpakketjes samengesteld met daarin een stukje plattegrond van enkele straten, een ‘kavel’. Nadat je jouw bouwpakketje hebt opgehaald, is het de bedoeling dat je eerst onderzoekt hoe de straat op je plattegrondje er in de jaren ’50 uit zag. Daarna kun je aan de slag met een handzaag, een stukje schuurpapier en een potje lijm. Wanneer het na te bouwen kavel klaar is, kun je het terugbrengen naar de bibliotheek. Bij de bouwpakketjes wordt een uitleg geleverd hoe eraan gewerkt kan worden.

Info ophalen bouwpakketjes

  • Datum: 16 en 17 juni 2017
  • Locatie: Bibliotheek Tilburg Centrum (Koningsplein)
  • Tijd: 11.00 – 14.00 uur
  • Prijs: gratis
  • Ook leuk: als beloning geeft Stadsmuseum Tilburg ‘tegoedbonnen’ voor Tilburgs zomervermaak uit na inlevering van je kleine klusproject. Deze kun je inwisselen voor een ijsje, deelname aan een wandeling van de Stadsgidserij of bezoek aan een zwembad.

Reageer op dit bericht