Nieuws

Beachy
Let op! Dit artikel is al 42 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stadsstrand Beachy opent begin juli: foodtrucks, buitenbios, beach yoga en NK zandkastelen bouwen

In juli is het zover: stadsstrand Beachy opent eindelijk haar deuren! Na wat vertraging te hebben opgelopen vanwege het coronavirus zijn de voorbereidingen nu echt van start gegaan. Horeca, beach yoga, singer-songwriters, een openluchtbioscoop en nog veel meer; een zomer vol activiteiten aan de Smariuskade!

Corona-proof genieten bij Beachy

We spraken Tim Frenken, initiatiefnemer van Beachy, om te vragen naar de voorbereiding en de plannen met betrekking tot het stadsstrand. Twee weken geleden zijn ze begonnen met de opbouw en de bedoeling is dat het stadsstrand begin juli opent. “Door corona heeft de opstart vertraging opgelopen omdat de plattegrond op de schop moest. Er moeten bijvoorbeeld bredere loopbanen komen. Daarnaast ook een andere inrichting waarbij de strandtent anders komt te staan.” De architect is momenteel druk bezig met het uitmeten van een nieuwe indeling. Hierbij is het belangrijkste uitgangspunt natuurlijk het coronaproof maken van het terrein is. 

Een zomer vol activiteiten

“Wanneer we straks open mogen, willen we ervoor gaan zorgen dat er heel de dag door leuke dingen te doen zijn”, zegt Frenken. De bedoeling is dat er een programmaboekje uitgegeven wordt met daarin een overzicht van de dagelijkse activiteiten op het stadsstrand. Er is voor ieder wat wils; van een NK zandkastelen bouwen, een buiten-bioscoop avond en aerobics op het strand tot aan optredens van singer-songwriters op een bamboepodium. “Alles wat mogelijk is binnen de coronamaatregelen willen we doen”.

Hierbij doet Tim ook een oproep aan andere Tilburgers om aan te haken met leuke initiatieven. Volgens Frenken loopt de mailbox wat dat betreft in ieder geval al vol. “Zo is er bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut die aangeeft zijn patiënten graag buiten te behandelen. Hij vraagt of die van het terrein gebruik mag maken”. Zo zie je maar, alles is mogelijk op stadsstrand Beachy.

Een kleine blik op de toekomst

In principe is het concept van Beachy bedoeld voor de zomer, maar omdat de gemeente Tilburg heel enthousiast is en er door corona een groot gedeelte van het hoogseizoen wordt gemist, wordt er al gespeculeerd over mogelijke toekomstplannen. “Wellicht is er ruimte voor een winterstad, of om van de strandtent een après-ski hut te maken en het te combineren met leuke buitenactiviteiten die je in de winter kunt doen.” aldus Tim Frenken.

Maar eerst wordt het tijd om te genieten van wat het stadsstrand Beachy deze zomer te bieden heeft. Dus heb je zin in een silent-disco of wil je chillen aan een kampvuur met op de achtergrond de heerlijke deuntjes van een singer-songwriter? Nog even geduld!

Reageer op dit bericht