Nieuws

starters
Let op! Dit artikel is al 374 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Starters werken aan een socialer en duurzamer Tilburg

Het uitgangspunt om sociale en duurzame uitdagingen aan te gaan dringt steeds verder door in de zakenwereld. Starters4Communities geeft in heel Nederland trainingen in sociaal ondernemen en ziet deze vooruitgang ook. In deze training werken starters door middel van maatschappelijke innovatie aan de toekomst van de stad Tilburg. In teams gaan ze de uitdaging aan om aan de slag te gaan met een vraagstuk van een impact-project of (startende) sociale onderneming.

Starters4Communities gelooft in de creativiteit en gedrevenheid van startende professionals om de toekomst te vormen. Tijdens het trainingsprogramma leren starters de sociaal ondernemende vaardigheden en mindset om sociale verandering aan te jagen.

Bijzondere kans voor Tilburg

Specifiek in Tilburg wordt er een bijzonder trainingsprogramma gedraaid, onder andere met behulp van Vluchtelingenwerk Zuid Nederland. Vanaf 20 maart gaat namelijk Refugees4Communities van start, waarin starters en nieuwkomers samenwerken aan lokale impact-projecten. Zo krijgen ook nieuwkomers de kans zich te ontwikkelen, hun directe netwerk en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Dankzij een subsidie van het Oranje Fonds kunnen nieuwkomers kosteloos deelnemen aan het programma.

Hun verschillende culturele en professionele achtergronden zorgen voor een inspirerende leeromgeving en een bijzonder netwerk. De bewezen “leren door te doen”-aanpak van Starters4Communities wordt in dit programma in een nieuw jasje gestoken. Voor het eerst gaan nieuwkomers samen met starters werken aan lokale impact-projecten met een strategische uitdaging. Op deze manier worden lokale projecten versterkt, werken starters en nieuwkomers samen aan het ontwikkelen van hun talent en worden er nieuwe connecties gemaakt. Samen sterker!

Het programma

Het programma bestaat uit workshops en trainingen, twee dagen in de week (één vast en één flexibel). De focus is op persoonlijke en professionele ontwikkeling en het opbouwen van een netwerk, terwijl deelnemers direct impact maken door te werken aan concreet resultaat voor een sociale start-up in Tilburg.

Met deze programma’s bouwen ze aan een betere wereld. Sociaal en duurzaam. Zij geloven dat sociaal ondernemen de weg is naar die wereld. Ondernemen vanuit eigen kracht en motivatie, met visie voor de lange termijn en een financieel model. Ondernemen met een eigen bedrijf, project, organisatie of als ondernemend professional bij een werk- of opdrachtgever.

Reageer op dit bericht