Nieuws

Startschot gegeven voor herontwikkeling centrum Tilburg
Let op! Dit artikel is al 479 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Startschot gegeven voor herontwikkeling centrum Tilburg

De gemeente en ontwikkelaars Wereldhave en VolkerWessels hebben 21 maart de plannen ondertekend voor de herontwikkeling van het centrum. Er komen veel veranderingen in het centrum, waaronder het nieuwe warenhuis Hudson’s Bay, een uitbreiding van de Emma Winkelpassage en de verbouwing van het stadskantoor.

Het gaat om de aanleg van de nieuwe straat tussen het Pieter Vreedeplein en de Emmapassage, de herontwikkeling van winkels en het bouwen van woningen. Een gedeelte van de herontwikkeling is gestart met de verbouwing van Hudson’s Bay en de 1e aanzet van de nieuwe straat. In de loop van 2017 wordt Hudson’s Bay en de straat tussen het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat geopend. Bestemmingsplanprocedures voor de woontoren aan het Pieter Vreedeplein en de woningen en straat tussen de Heuvelstraat de Emmapassage worden gestart. De verwachting is dat in de loop van 2018 de bouwwerkzaamheden kunnen starten.

Onderscheidend en aantrekkelijk

Wereldhave, VolkerWessels en de gemeente hebben de ambitie om het centrum onderscheidend en aantrekkelijk te maken. Dit doen de partijen door het aanleggen van de nieuwe winkelstraat, het aanbieden van een gevarieerd en compleet winkelaanbod, het bouwen van woningen en het realiseren van een sfeervolle, groene openbare ruimte.

Stadskantoor

Naast bovenstaande ontwikkelingen wordt in de loop van dit jaar tot 2020 gewerkt aan de renovatie van Stadskantoor 1 en Stadskantoor 2. Aan Stadskantoor 1 wordt een winkelplint toegevoegd.

Reageer op dit bericht