Staycation in Tilburg (deel II): 13 hotspots waar je je op vakantie waant

Staycation

We houden er allemaal wel van een lekkere vakantie in het buitenland. Maar wist je dat je eigenlijk helemaal de stad niet hoeft te verlaten voor een vakantiegevoel? Vorig jaar schreef Anne Travel Foodie al een artikel met 15 hotspots in Tilburg waar je je even in het buitenland waant. Deze zomer delen wij deel II!

#1 Spoorpark

Staycation

In het nieuwste (en misschien wel coolste) park van Tilburg, heb je binnen no time het gevoel even weg te zijn uit de stad. Kinderen kunnen door de fonteinen rennen, op de vlonder neem je plaats in de zon en in het voorlopige T-huis (clubhuis van Beach Tilburg) geniet je van een lekker drankje of lunch. Mocht je helemaal een vakantiegevoel willen krijgen: huur dan eens een beachvolleybalveld bij Beach Tilburg!

#2 BANK15

Sinds kort heeft het foodlab van BANK15 twee internationale keukens erbij: Gloria’s Tapas Enzo (Colombiaans) en Catinho Do Brasil (Braziliaans). De zeer enthousiaste eigenaresses vertellen met passie over hun Zuid-Amerikaanse gerechten, waardoor je even het gevoel hebt in een ander werelddeel terecht te zijn gekomen. Probeer vooral eens de Colombiaanse empanadas en Braziliaanse barbecue gerechten.

#3 Doloris

Staycation

Tilburg heeft sinds dit jaar een eigen dakterras waar je, onder het genot van bijvoorbeeld een cocktail, kunt genieten van het uitzicht. Een echte aanwinst voor de stad. Mocht je in een avontuurlijke bui zijn: naast de rooftop, kun je bij Doloris ook het Meta Maze bezoeken. Dit is een surrealistisch (kunst)doolhof van maar liefst 400 m²!

#4 Flipped Story

Zodra je Flipped Story binnenloopt heb je het gevoel in China te zijn. Met de geur van noedels en bubble tea, roze fluwelen stoeltjes in de vorm van een hart en kleine gouden details door de hele zaak. Je kunt er terecht voor heerlijk Chinees streetfood. Wil jij ook een uitstapje naar China maken in de Tilburgse binnenstad? Bekijk dan alvast even deze video:

#5 Stadsbos013

Een stukje fietsen, rondje golfen, nieuwe vogelsoorten ontdekken of liever naar het speelbos met de kids? Het kan allemaal bij Stadsbos013. Dit uitgestrekte natuurgebied aan de rand van Tilburg geeft je echt het gevoel uit de stad te zijn verdwenen. En het leuke is, er is voor ieder wat wils!

#6 Beekse Bergen

Staycation

Van China gaan we door naar Afrika, want zo kun je de vibe van Beekse Bergen wel het beste beschrijven. Of je nu met de auto op safari gaat, een nachtje blijft slapen midden tussen de giraffen of een kijkje neemt bij de pasgeboren zebra: het is allemaal even leuk. En je hoeft er niet eens lang voor in het vliegtuig te zitten!

#7 Tortillas

Alles bij restaurant Tortillas ademt Mexico. De kleurrijke inrichting, de gerechten op de kaart en de gezellige tuin maken dat je in gedachten in Midden-Amerika zit in plaats van op de Korte Heuvel. Combineer fajitas, tortillas of enchiladas met een tropische cocktail en je avond kan niet meer stuk. Oh ja, ze bezorgen hun maaltijden ook bij je thuis als je wilt.

#8 La Trappe

Staycation

Even buiten Tilburg ligt, midden in de natuur, bierbrouwerij de Koningshoeven. Hier wordt al sinds 1884 door monniken in stilte het heerlijke trappistenbier La Trappe gebrouwen. Nestel je op de banken in de prachtige tuin, proef de heerlijke streekproducten en verschillende bieren en je waant je in vakantiesferen.

#9 Beachy

Yes, Tilburg heeft deze zomer eindelijk weer een stadsstrand! Geen zin of tijd om naar de kust te rijden? Op de schouwburgring kun je lekker met je voeten in het zand lurken aan een cocktail. Als dat geen vakantiegevoel geeft…. Ook leuk om te vermelden: er worden geregeld leuke evenementen bij Beachy georganiseerd. Zoals een silent disco en een silent cinema (ja, echt waar!).

#10 Piushaven

Staycation

Als er één plek in Tilburg vakantie schreeuwt, dan is het misschien wel de Piushaven. In deze Tilburgse haven kun je lekker pootje baden, een stukje varen of genieten op een van de vele terrassen aan het water.

#11 Efteling

We zouden het soms bijna vergeten, maar een van de mooiste pretparken ter wereld ligt op een steenworp afstand van Tilburg. Mocht je niet op vakantie gaan, dan kan een dagje Efteling je als nog een magisch gevoel geven. In de zomermaanden worden ook nog eens extra activiteiten georganiseerd, zoals het Negen Pleinen Festijn. Lees hier meer!

#12 Moerenburg

Vanaf de Piushaven ben je binnen no time in Moerenburg. Dit landschapspark is het meest westelijke deel van Het Groene Woud, het Nationaal Landschap tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch dat wordt gerekend tot een van de mooiste gebieden van Nederland. Moerenburg heeft unieke flora en fauna en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Op en top vakantiegevoel dus!

#13 EVE

Staycation

Het is misschien wel een van de meest bijzondere gebouwen van Tilburg: de polygonale loods in de Spoorzone waar EVE in gevestigd zit. De sfeer en de industriële stijl zijn uniek voor Tilburg, waardoor je je even in een andere wereld waant. Overigens is de uitgebreide lunch- en dinerkaart ook zeker geen straf!