Nieuws

stem op lochal als beste bibliotheek van Nederland
Let op! Dit artikel is al 432 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Stemmen maar: de LocHal is genomineerd voor beste bibliotheek van Nederland

Wat een ontzettend gaaf en terecht nieuws! De bibliotheek in de Tilburgse LocHal is namelijk één van de vijf genomineerden voor de titel beste bibliotheek van Nederland. En aangezien vijftig procent van het eindoordeel in handen is van het publiek, gaan we er ook alles aan doen om die prijs in de wacht te slepen. Vanaf nu kun je tot en met 1 november stemmen op de bibliotheek in de LocHal op deze website. De overige vijftig procent van het eindoordeel wordt overigens bepaald door een vakjury. 

De vakjury van het Bibliotheekblad koos uit 22 inzendingen 5 kanshebbers. Naast de bibliotheek in Tilburg, strijden ook een bibliotheek in Wageningen, Groningen, Zoetermeer en Eemnes mee om de titel.

LocHal plek van iedereen

De LocHal won sinds de opening van het prachtige gebouw al vele prijzen, waaronder de prijs voor gebouw van het jaar op het World Architecture Festival. De prijs ‘beste bibliotheek van Nederland’ is er een die meer inzoomt op hetgeen dat de bibliotheek betekent voor de stad. “Dat vinden we juist zo belangrijk,” stelt Peter Kok, directeur van Bibliotheek Midden-Brabant. “Daarom zijn we ook zo blij dat onze bibliotheek in de LocHal vanaf dag één is omarmd door de inwoners van de stad. Iedereen komt hier samen, van jong tot oud. De bibliotheek is een unieke leer-, werk-, en ontmoetingsplek geworden in een indrukwekkend industrieel decor. Deze plek past Tilburg als gegoten. Mensen werken er aan hun eigen ontwikkeling en we denken er samen over na hoe we de stad een stukje beter kunnen maken. We hopen dat alle Tilburgers en andere LocHal-fans hun trots onderstrepen met een stem.”

Genomineerden worden deze maand bezocht

De vijf genomineerde bibliotheken worden deze maand bezocht door de juryleden. Zij laten hun kennersblik gaan over zaken als gebouw en inrichting, diensten en producten, service en klantgerichtheid. Maar ze hebben vooral oog voor de maatschappelijke en culturele werking van de bibliotheek en de samenwerking met inwoners en organisaties.

Stem nu!

Natuurlijk wil de bibliotheek in de LocHal deze prachtige prijs graag in de wacht slepen. Ben jij ook trots op de stad en dit prachtige gebouw? Stem dan vanaf nu op bibliotheek LocHal via de volgende website. Stemmen kan tot en met 1 november.

Reageer op dit bericht