Sterrenfonds doneert schommel en glijbaan met huisje

Vijftien kinderen van twaalf ouders met een verstandelijke beperking hebben vanaf
nu de beschikking over een beschutte, afgesloten speelterrein. Waardoor zij geen overlast meer veroorzaken op de galerij van het begeleid wonen appartementencomplex en er ruimte is voor verdere ontwikkeling naar zelfstandigheid voor ouders en kinderen. Het Sterrenfonds heeft hieraan voor zo’n € 10.000,- de schommel en glijbaan met huisje bijgedragen.

Persoonlijke en motorische ontwikkeling in een vrolijke omgeving
De locatie Groeseind van Stichting Philadelphia Zorg biedt ruimte voor ouders en kinderen om te groeien naar meer zelfstandigheid. Uiteraard met de daarbij benodigde zorg. Door de realisatie van de veilige speelplaats spelen de kinderen dicht bij huis, in het bijzijn van de moeders en de begeleiding. De moeders wordt geleerd met hun kind te spelen waardoor als vanzelfsprekend wordt gewerkt aan de noodzakelijke band tussen moeder en kind, terwijl ook de motorische ontwikkeling van het kind wordt gestimuleerd. Juist in deze situatie is het van belang daar speciale aandacht aan te besteden. De kinderen worden door de aanleg van de speeltuin ook gestimuleerd vriendjes uit te nodigen, waarmee de tolerantie van de buurt omhoog gaat.

Het Sterrenfonds
Het Sterrenfonds heeft als doel kinderen in Nederland in de leeftijd 0 tot 16 jaar, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, weer echt kind te laten zijn. Of dat nu is omdat ze ernstig ziek zijn, hun ouders (tijdelijk) niet voor ze kunnen zorgen, ze steun nodig hebben in hun ontwikkeling of omdat ze in financieel moeilijke situaties leven.
De lopende projecten van het Sterrenfonds zijn op ieder moment te vinden op het SterrenMenu en op de website. Naast deze projecten zijn er altijd nog meerdere tastbare wensen in behandeling. Alle (financiële) steun is van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.sterrenfonds.nl of doneer op rekeningnummer 47 25 78 146.