Nieuws

clubkas campagne
Let op! Dit artikel is al 428 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Steun Bibliotheek Midden-Brabant tijdens de Rabobank Clubkas Campagne

Één op de tien Nederlandse kinderen verlaat de basisschool met taal- en leesproblemen. Willem II en Bibliotheek Midden-Brabant willen dit probleem samen tackelen door het project; ‘scoor een boek’. Hierbij kunnen ze jou steun gebruiken. Hoe je ze kunt helpen? Stem tijdens de Rabobank Clubkas Campagne op het initiatief.

Scoor een boek!

Het project bestaat uit een samenwerking van Willem II en Bibliotheek Midden-Brabant die samen het enthousiasme voor lezen aan willen wakkeren. Onder aanmoediging van Jordens Peters (aanvoerder Willem II) gaan klassen (groep 5 en 6) tijdens de projectweken zoveel mogelijk boeken scoren. Dit om het leesplezier te vergroten en de taal- en leesproblemen aan te pakken. Het initiatief is een aantal jaar geleden gestart in het noorden met een samenwerking tussen FC Groningen en Biblionet Groningen. Dit is later uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend project met in 2016 meer dan 200 scholen die meededen waarbij de kinderen meer dan 50.000 boeken hebben gelezen.

Rabobank Clubkas Campagne

De clubkas campagne is een nieuwe vorm van sponsoring vanuit de Rabobank waarbij leden van Rabobank Tilburg kans maken op een verdeling van een deel van de winst. Op deze manier stroomt een deel van de winst terug in het lokale verenigingsleven. Rabobank Tilburg stelt €200.000,- beschikbaar voor de campagne. Leden vanaf 18 jaar mogen stemmen op de lokale vereniging of stichting die zij een warm hart toedragen. Stemmen kan tot en met 17 oktober.

Reageer op dit bericht