Nieuws

tilburgse vertaalservice

Stichting Tilburgse Taal lanceert de Tilburgse vertaalservice

Correct Tilburgs schrijven is erg moeilijk. Gelukkig heeft Stichting Tilburgse Taol vanaf afgelopen weekend de oplossing. Ze hebben namelijk een Tilburgse vertaalservice gelanceerd. Door te mailen naar een speciaal geopend mailadres heb je snel en eenvoudig je Tilburgse vertaling van een tekst.

De behoefte naar zo’n vertaalservice was er volgens Nicole de Jong, bestuurslid Stichting Tilburgse Taol, al langer. “We worden als stichting regelmatig benaderd om teksten te vertalen naar het Tilburgs. Dat vinden we mooi, want dat betekent dat de Tilburgers steeds meer correct Tilburgs willen communiceren.”

Teksten naar het Tilburgs vertalen

Mar hoe moek dè dan spèlle? Ik weet nie hoe dèkket moet schrèève. Dit soort verzoeken kunnen vanaf nu naar een speciaal daarvoor gelanceerd mailadres worden gestuurd. Een team van vertalers zit klaar om Tilburgers te voorzien van ‘taoladvies èn oplòssinge vur Tilburgse taolperbleeme’.

Dat de vertaalservice vanaf Elfde van de Elfde operationeel is, is natuurlijk geen toeval. “Met name rondom de carnavalsfestiviteiten wordt er veelvuldig in de Tilburgse taol gecommuniceerd. We willen verenigingen, bedrijven, muziekbands, vriendenclubs maar ook particulieren graag helpen met het correct schrijven in het Tilburgs. Er is namelijk een Tilburgse spellingsmethode, dus waarom zou je die niet gebruiken?”

Wil jij je teksten naar het Tilburgs vertalen? Stuur dan een mail naar vertaalservice@tilburgsetaol.nl. Het team van vertalers reageert zo snel mogelijk op je verzoek. De vertaalservice is het hele jaar geopend.

Reageer op dit bericht