Studenten maken kunstwerk van bouwschutting Rabobank

Studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten zijn gestart met het maken van een muurschildering op de bouwschutting die momenteel staat rond het Rabobank Adviescentrum aan de Spoorlaan in Tilburg. De Rabobank zoekt voortdurend naar mogelijkheden om jong lokaal talent een podium te geven en op die manier bij te dragen aan talentontwikkeling. Dit project leent zich hier uitstekend voor.

Tilburg in beeld
De Rabobank is haar Adviescentrum grondig aan het verbouwen. Achterstallig onderhoud wordt aangepakt en het pand wordt duurzaam gemaakt. De verbouwing is naar verwachting begin 2015 gereed. Tijdens de verbouwing staat er een houten bouwschutting om het pand van circa 150 meter lang. Zeventien 3e en 4e jaars-studenten gaan aan de slag om een kunstwerk te maken van de schutting, onder andere met behulp van graffiti. De opdracht die de studenten meekrijgen is om Tilburg in beeld te brengen. Dat kunnen gebouwen, evenementen, plaatsen, sfeer of mensen zijn. Soms herkenbaar, soms onherkenbaar Tilburg. Voor veel studenten is het een spannend project omdat zij voor het eerst openbaar werken.
Vierdejaars student Sven Sanders neemt de coördinatie op zich en zorgt ervoor dat de veertien kunstwerken één geheel vormen. Op donderdag 3 juli is de gehele muurschildering gereed. De schutting blijft tot eind 2014 staan.

Studenten
De volgende studenten werken mee aan het project: Sven Sanders (4e jaars), Rob Steeghs (4e jaars), Kenny Jacobs (4e jaars), Rik Smies (3e jaars), Lotte Verstappen (4e jaars), Jeroen Duijff (4e jaars), Tessie Toelen (4e jaars), Lisan van der Vloet (4e jaars), Valerie Maas (3e jaars), Maria Vitter (3e jaars), Norbert Elias (4e jaars), Marleen Verber (4e jaars), Robin Gerres (net afgestudeerd), Ellis van Hoof (net afgestudeerd), Tom van der Pijl (net afgestudeerd), Pim Bens (Design Academy), Sef-Hern Receveur (2e jaars).