Nieuws

studenten
Let op! Dit artikel is al 191 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Gezichten van de TOP Week: “Tilburg is kleinschalig en er hangt een goede sfeer”

Het kan je deze week niet ontgaan zijn: meer dan 3.700 nieuwe studenten die in groepjes door de Tilburgse binnenstad razen. Het is TOP Week en dat betekent dat Tilburg weer een hele lading studenten kan verwelkomen. Tijd om kennis te maken met een aantal nieuwe gezichten in de stad!

Foto’s: Jules van Iperen

Lucy Wen (22 jaar)

 • Komt uit: Shenzhen, China, woont voor twee jaar in Tilburg
 • Studeert: Rechten aan Tilburg University

“Ik heb voor deze opleiding in Tilburg gekozen omdat er een Engelstalig programma wordt aangeboden. Ik heb al een bachelor gedaan in Leiden en Den Haag en vond het zo leuk dat ik terug naar Nederland ben gekomen. In de tussentijd heb ik in New York gewoond. Ik had daar enorm de behoefte aan een rustige plek. Ik ben nu één week in Tilburg en volgens mij is het een goede keuze geweest.”

links: Sander Werdmuller (18 jaar)

 • Komt uit: Nieuw-Vennep, woont sinds kort op kamers in Tilburg
 • Studeert: International Business Administration aan Tilburg University

“Ik heb voor Tilburg gekozen omdat ik het een gezelligere stad vindt dan Amsterdam. Het is kleinschalig en er hangt een leuke studentensfeer. Wat ik van mijn studententijd in Tilburg verwacht? Een beetje uitgaan en naar feestjes.”

midden: Jerry Lu (20 jaar)

 • Komt uit: Eindhoven, woont sinds kort op kamers in Tilburg
 • Studeert: International Business Administration aan Tilburg University

“Ik studeer aan deze opleiding in Tilburg omdat ik geen andere keuze had. In Rotterdam waren er teveel restricties voor deze studie. Ik ben op kamers gaan wonen omdat ik lekker uit huis wilde. Tot nu toe vind ik vooral de mensen hartstikke leuk.”

rechts: Thomas van Hooft (18 jaar)

 • Komt uit: Veghel, woont nog thuis
 • Studeert: International Business Administration aan Tilburg University

“Ik wilde graag deze opleiding volgen en ik vond Rotterdam te ver weg. Ik vind Tilburg een gezellige stad, vooral het uitgaan. Na de kerst wil ik hier ook op kamers gaan wonen.”

links: Kim Buis (19 jaar)

 • Komt uit: Etten-Leur, woont nog thuis
 • Studeert: Psychologie aan Tilburg University

“We zijn al zeven jaar vriendinnen. Ik woon nu nog thuis, maar Merel probeert me te overtuigen om ook op kamers te gaan wonen. Ik vind Tilburg een leuke stad en lekker dichtbij. Ik kom normaal nooit verder dan Breda en ik wil graag nieuwe mensen ontmoeten. Ik heb van veel mensen goede verhalen gehoord over Tilburg.”

rechts: Merel Dieberdink (19 jaar)

 • Komt uit: Etten-Leur, woont sinds kort op kamers in Tilburg
 • Studeert: International Business Administration aan Tilburg University

“De opleiding IBA is het beste hier, daarom heb ik hiervoor gekozen. Het is dichtbij en dat is ideaal zodat ik mijn vrienden thuis ook nog kan zien. Tot nu toe vind ik alles bij elkaar gezellig. Ik komt zeker nog wel vaker terug in de Boekanier, Polly, Philip en eigenlijk alle kroegen wel. Ik vind het vooral fijn hier dat alles zo dicht bij elkaar zit: eten, terrassen en uitgaan.”

links: Julius Joon (22 jaar)

 • Komt uit: een dorp vlakbij Nijmegen, gaat binnenkort op kamers in Nijmegen
 • Studeert: Pre-master Marketing Management op Tilburg University

“Ik was tot de open dag nog nooit in Tilburg geweest. Ik kon voor mijn opleiding kiezen uit Nijmegen of Tilburg en heb ik de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen. Deze opleiding staat erg goed aangeschreven en ik hoorde van heel veel mensen dat ik zeker in Tilburg moest gaan studeren. Qua afstand valt het wel mee, ik ben deur tot deur vanaf Nijmegen een uur onderweg.”

rechts: Jocea Zoet (23 jaar)

 • Komt uit: Amsterdam, woont sinds kort op kamers in Tilburg
 • Studeert: Pre-master Marketing Management op Tilburg University

“Hoe ik in Tilburg ben beland, is eigenlijk wel een grappig verhaal. Ik heb een bestuursjaar gedaan bij een landelijke wintersportorganisatie. Dat deed ik samen met drie mensen uit Tilburg. Met hen ben ik een paar keer op stap geweest in Tilburg en dat vond ik zo gezellig. Ik wilde graag weg uit Amsterdam en vond Brabant altijd al leuk. In Amsterdam merk je niks van het studentenleven, hier ontmoet je veel sneller andere studenten.”

Peter Tryfonopoulos (22 jaar)

 • Komt uit: Sydney, Australië, woont voor een half jaar in Tilburg
 • Studeert: Rechten aan Tilburg University

“Ik heb voor Tilburg gekozen omdat het centraal in Europa ligt en omdat er een goed sociaal leven is. Ook is studeren in Australië veel duurder dan hier. Ik ben er nog maar een week en was er nooit eerder geweest. Tot nu toe is iedereen heel aardig. Iedereen probeert me aan nieuwe mensen voor te stellen. Het fietsen vind ik nog wel lastig, dat was al tien jaar geleden. Maar zolang ik achter anderen aan fiets, lukt het wel haha.”

Reageer op dit bericht