Nieuws

Nierstichting
Let op! Dit artikel is al 1062 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Studentenvereniging Olof haalt €2.135,- op voor de Nierstichting

De studentenvereniging Olof aan de Spoorlaan heeft een grote collecte voor de Nierstichting georganiseerd in het centrum van Tilburg. In totaal heeft de studentenvereniging een bedrag van €2.135,- opgehaald.

Maatschappelijke betrokkenheid

Wat doen studenten nu zoal? Studeren en feesten? Hoewel de Olof student daar zeker niet vies van is, hecht Olof ook veel belang aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Tussen het studeren en feesten door, hebben zij hun beste beentje voor gezet voor de Nierstichting.

“Voor een goed doel iets doen brengt veel meer enthousiasme met zich mee. Eén eerstejaars had een hele week lang Tikkies naar vrienden en familie gestuurd. Die heeft zelfs 250 euro eigenhandig opgehaald!” zegt voorzitter Daan Clercx. Yvonne Dijkstra – Terloo, regiomanager van de Nierstichting, is ook weer tevreden met het resultaat dit jaar. “Het is weer een hogere opbrengst dan vorig jaar, dus we mogen dik tevreden zijn.”

Betrokken met inwoners van Tilburg

Olof heeft nauwe banden met Serve the Burger in Tilburg. Zij organiseren zoal een Spoorlaanborrel en meerdere buurtbarbecues. Dit is een leuke gelegenheid voor buurtbewoners van studentenhuizen om elkaar wat beter te leren kennen én te genieten van een heerlijke barbeque voor slechts 5,-. Verder is er een bejaardendiner om eenzame bejaarden bij elkaar te brengen. Olof hoopt hiermee te bereiken dat de Tilburgers trots zijn dat hun stad een studentenstad is.

Reageer op dit bericht