Nieuws

studentenvereniging olof
Let op! Dit artikel is al 2031 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Studentenvereniging Olof zet zich in voor goede doelen

In februari organiseerde studentenvereniging Olof in samenwerking met Serve the City, de Party to Serve! Serve the City is een groep (oud-)studenten die ervan overtuigd is dat studenten een grote bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de Tilburgse inwoners. Zij zetten gedurende het hele collegejaar verschillende vrijwilligersactiviteiten op voor alle studenten van Tilburg.

Het T.S.C. Sint Olof is de oudste en actiefste studentenvereniging van Tilburg en zet zich op meerdere vlakken in voor het goede doel. Zo is er tijdens de Nationale Collecteweek in september bijna  €3.500,- opgehaald voor de Nierstichting en hebben ze een grote kledinginzamelingsactie gehouden voor vluchtelingen.

Serve the Burger

Het goede doel van de Party to Serve is, net als afgelopen jaren, Serve the Burger. Dit is een initiatief vanuit Serve the City en Olof waarin studentenhuizen hun deuren openen voor buurtbewoners voor een gezellige barbecue georganiseerd door studenten. Op deze manier leren studenten en wijkbewoners elkaar beter kennen en meer te waarderen. Daarnaast organiseren de studenten voorafgaande de Barbecue leuke activiteiten voor ouderen.

Met het opgehaalde bedrag van €550,- euro is hier een mooi startkapitaal voor beschikbaar. Joris Verbaandert, voorzitter van Olof: “Het is van belang dat de Tilburgse studenten nauw verbonden blijven met de Maatschappij. Dat Olof en Serve the City samen een mooi bedrag hebben opgehaald, om het initiatief Serve the Burger voort te kunnen zetten, is een goede zaak.”

Reageer op dit bericht