Studio TAT: Vrouwelijke tattooshop vol met Kringloop

Twee spontane en enthousiaste meiden, Esther en Denise, van Studio TAT aan de Korvelseweg. Sinds een maand of twee hebben ze een GGD vergunning en zijn ze ‘ready to rumble’ in de Tilburgse tattooscène. We spraken de twee dames over de huidige tattoowereld, ambities en kringloop.

Dromen achterna

Toch redelijk uitzonderlijk in de huidige tattoowereld is een shop met enkel vrouwelijke tatoo artiesten. Studio TAT is zo’n shop waar Esther en Denise zorgen voor een vrouwvriendelijke sfeer. ”Geen donkere shop met mannen vol tattoeages en met lange baarden, gewoon licht en gezellig”.

De dames besloten een tijd geleden hun droom achterna te gaan. Toch brengt het tattoeëren op dit moment te weinig op om daarnaast niet te werken. ”Volgend jaar willen we volledig rond kunnen komen van tattoeëren”, aldus de dames.

Denise werkt in een Callcentre en lost problemen van internet- en WiFi verbindingen op. Esther werkt twee dagen in de week op het Sint Lucas in Boxtel en heeft daarnaast haar eigen communicatiebureau, een creatieve tante dus.

Interieur

Studio TAT onderscheidt zich naast een vrouwvriendelijke shop ook als shop met een bijzonder interieur. ”Zoals je ziet is onze shop meer een hip winkeltje dan een standaard tattooshop”,zegt Esther. De shop is dan ook ingericht met enkel kringloopartikelen.

Esther en Denise geven aan dat ze enkel met Kringloopartikelen werken omdat ze erg houden van oude spullen. ”Ik ben echt een Marktplaatsfreak”, zegt Esther. De stoelen waarin mensen getatoeëerd worden komen dan ook van Marktplaats.

Verder komt de werkbank achter in de zaak van Kringloop Tilburg, staat er een schitterende bank in de zaak die afkomstig is uit een Kringloopwinkel in Hoorn, een fabriekskrukje kochten ze twintig jaar geleden op een rommelmarkt en komen zelfs de deuren uit een oud schoolgebouw.

Maar dat is nog niet alles. De lampen in de zaak komen uit een oude fabriek in Oost-Duitsland, de balie is een oud altaar uit een sacristie (gebedsruimte) en de wasbak komt uit een basisschool waar Denise werkte. Ook de kapstok is er niet zomaar eentje. Verschillende ’trucks’ inclusief wielen van oude skateboards zijn aan de muur opgehangen. Ben je in de shop en benieuwd naar de tijd? Kijk dan even op de klok die afkomstig is uit een oude kapsalon.

kringloop tat

”De reacties van mensen die hier komen zijn eigenlijk louter positief, maar of ze door hebben dat het kringloopartikelen zijn weten we eigenlijk niet”. De wand trekt natuurlijk aandacht met ingelijst werk van de dames. Daarin rouleren ze regelmatig van werk.

Esther en Denise zijn al een hele tijd bezig om het interieur van de shop bij elkaar te sparen. ”In heel de shop is alleen het tattookastje met materialen niet tweedehands. Dat mag ook niet van de GGD”. Hieraan merk je dat de dames passie hebben voor Kringloopspullen.

Met name Esther is een echte liefhebster. Toen ze boven de shop woonde had ze haar hele woning ingericht met vintage en antiek. ”Ik struinde veel rommelmarkten af en ging vooral naar België. Turnhout, Antwerpen en Parijs zijn spots waar ik mijn hele interieur bij elkaar kocht, op mijn bank na, die is nieuw” ,zegt Esther.

Buiten het feit dat de meiden liefhebber zijn bespaart het natuurlijk een hoop geld. ”Het interieur heeft niet heel veel gekost. Het heeft ons duizenden euro’s bespaard. Het scheelt natuurlijk dat ik heel erg goed ben in ‘pingelen’. Met alles wat hier staat zijn we denk ik nog geen duizend euro kwijt” ,zegt Esther.

Wishlist

De dames hebben natuurlijk nog altijd artikelen op het oog waarmee ze de shop willen verrijken. Zo zouden Jielde spots goede versterkingen zijn voor de shop. Dit zijn oude industriële fabriekslampen uit Frankrijk.

Daarnaast zou Esther het enorm tof vinden om een oud frisdrankautomaat in de zaak te zetten. De dames zijn altijd op zoek naar nieuwe leuke items voor de shop. ”Ik hou gewoon van oud. Dat heb ik van mijn vader, die struinde ook alle rommelmarkten af en kwam met zooi thuis tot ergernis van mijn moeder” ,vertelt Esther.

Hype

Natuurlijk profiteren de dames van het feit dat tattoos volledig in het hedendaagse modebeeld passen. ”Het is natuurlijk een hype, die waarschijnlijk minder gaat worden, maar het tatooeren blijft waarschijnlijk altijd. Als je eenmaal een naam hebt opgebouwd en heel mooi specifiek werk maakt blijven mensen toch wel komen” ,vertelt Esther. ”Mensen moeten richting onze shop komen omdat ze onze style heel erg tof vinden”.

Toekomst

”In de toekomst willen we graag met onze shop naar festivals gaan. Eerst om merchandise te verkopen om de naamsbekendheid te vergroten en daarna om te tattoeëren in een oud volkswagenbusje dat we van een vriendin van Esther kunnen lenen” ,vertelt Denise.

Wanneer de dames een GGD vergunning voor festivals hebben lijkt het ze super tof om met hun ’tattoobus’ festivals af te struinen en lekker te tatooeren. ”Het zou echt mega gaaf zijn om op Best Kept Secret te tatoeëren” ,aldus Denise.