Nieuws

Let op! Dit artikel is al 2004 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Succesvol eerste jaar Brabants talentenprogramma Proud Of The South

Proud Of The South, het talentenprogramma voor Brabantse artiesten en bands, kijkt tevreden terug op het eerste jaar. De samenwerking tussen de zes grootste Brabantse podia (013, Effenaar, Gebouw T, Groene Engel, Mezz en W2) en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur (BKKC) mag succesvol worden genoemd.

Proud Of The South

In Proud Of The South werden tien Brabantse talenten Bradley’s Circus, Dearworld, Iris Penning, James Wood, Flip Noorman, Jeroen Kant, Envy The West, Fotosynthese, Lookapony en Paul van Hulten (Man From The South) gekoppeld aan professionals uit de muziekwereld. Er werd op maat gekeken naar presentatie, de zakelijke aspecten, songwriting, marketing en carrièreplanning.

Succesverhalen

Succesverhalen waren onder andere singer/songwriter Iris Penning die ten tijde van het traject in de finale van De Grote Prijs van Nederland stond en Flip Noorman, die de Wim Sonneveldprijs won.

De garagerock band Lookapony wist de Eindhovense underground te ontgroeien en er wordt met grote verwachting uitgekeken naar hun volledige album. Jeroen Kant tourde het afgelopen jaar zeer uitgebreid en stond bijna elke week twee keer op de planken.

Ook was het traject voor bepaalde acts een echte leerschool. Zowel Dearworld als James Wood ontdekten gedurende het Proud Of The South traject dat de onderlinge doelen of muzikale visie binnen de band te ver uiteen liepen en zijn andere wegen ingeslagen.

Positieve reacties

Proud of the South kon landelijk op veel positieve reacties rekenen. De samenwerking tussen de podia en BKKC werd geroemd en gezien als voorbeeld voor andere provinciale instellingen en podia. Het programma krijgt voor 2015 en 2016 opnieuw subsidie van de Provincie Brabant en van Fonds Bank Nederlandse Gemeente. Daarnaast gaat Proud Of The South voor 2015 samenwerkingen aan met de bedrijven Stagelight en Bax-shop.nl en wordt er expliciet gekeken naar verdere mogelijkheden tot samenwerking met andere Brabantse bedrijven om talenten blijvend in hun ontwikkeling te steunen.

Een kleine samenvatting van het eerste jaar Proud Of The South is terug te zien in een korte film. Hierin vertellen de artiesten, de professionals en afgevaardigden van de podia en BKKC over het project. Bekijk de film hier:

In 2015 krijgt Proud Of The South een gevolg en krijgen weer nieuwe talenten een kans. In april zal de nieuwe selectie bekend gemaakt worden.