Nieuws

lokale bieren

Support your locals: deze lokale bieren moet je proeven

De feestdagen komen eraan en dan mag je de bourgondische ik best verwennen. De laatste jaren maken microbrouwerijen hun opmars en worden speciaalbieren steeds populairder. Wijnen worden tijdens diners regelmatig vervangen door lekkere biertjes en dat is goed te verklaren; speciaalbier is heerlijk en goed te combineren met smaakvolle gerechten.

Zoals jullie weten, zijn wij nogal van het supporten van lokale bedrijvigheid. Daarom lichten we in dit artikel een aantal Tilburgse brouwerijen uit waarvan de bieren het proeven meer dan waard zijn. De bieren zijn vaak te verkrijgen bij de brouwerij zelf of bij slijterijen als Mitra Peek, T-Drinks en De Bierbrigadier!

#1: KraftBier

Met een brouwerij midden in het stadscentrum van Tilburg, is het bezoeken van KraftBier de moeite meer dan waard. Ze organiseren regelmatig rondleidingen en de bieren zijn heerlijk. Van een I.P.A. tot een Saison en van een Tripel tot een Witbiertje: KraftBier heeft het. Extra leuk: de namen van de bieren zijn in het Tilburgs.

#2: LocBrewery

LocBrewery heeft een brouwerij in de Tilburgse Spoorzone en blijft zichzelf uitdagen door te experimenteren met bieren. Of het nu gaat om een Stout of een I.P.A.; ze blijven experimenteren om tot verrassend bier te komen.

#3: Pinterman

We spreken uit ervaring: vooral de Gouden Collega is een bier waar je geen genoeg van kunt krijgen. Wellicht wat minder geschikt voor de koude wintermaanden, maar Pinterman brouwt nog andere fantastische bieren. Bijvoorbeeld de Pelsjager; een karaktervol donker bier met tonen van caramel, chocola en whiskey.

#4: Gebroeders Hop

Ontstaan uit liefde voor speciaalbier zijn de broertjes Roel en Sander bijna twee jaar geleden gestart met Gebroeders Hop. Inmiddels hebben ze meerdere bieren in de markt gezet waaronder een Saison en een Weizen.

#5: Brouwerij Sint Juttemis

De bieren zijn geïnspireerd op speciaalbier van over de hele wereld en eeuwenoude bierrecepten. De bieren van Brouwerij Sint Juttemis zijn baldadig, joviaal en inmiddels in diverse café’s in Tilburg te bestellen!

#6: Stadsbrouwerij Torens

Torens maakte al eens een Dubbel en een Tripel en neemt het brouwen van bier zeer serieus. De bieren zijn af en toe verkrijgbaar bij Burgemeester Jansen aan de Piushaven.

#7: La Trappe

De Koningshoeven in Berkel-Enschot – de uitvalsbasis van La Trappe – is het bezoeken meer dan waard. De witte Trappist, La Trappe Blond en de Quadrupel kennen we natuurlijk allemaal. Wil je een keer écht uitpakken? Probeer dan de La Trappe Quadrupel Oak Aged. Je krijgt er geen spijt van!

Reageer op dit bericht