Nieuws

Doloris
Let op! Dit artikel is al 1178 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een surrealistisch doolhof met immense rooftopbar: Doloris opent medio 2019

Er wordt hard gebouwd aan het surrealistische universum met rooftopbar en -restaurant te Tilburg. Met een spannende teaser en dito trailer onthult de organisatie vandaag de naam van het kunstdoolhof; Doloris. Medio 2019 verwacht de organisatie de eerste bezoekers te ontvangen. Fans kunnen binnenkort de eerste kaarten bemachtigen. Met 40 ervaringskamers met meer dan 2200 m2 kunst en een enorme rooftopbar en restaurant is Doloris de enige “immersive art experience” van dit formaat in Europa en qua vorm uniek in de wereld.

Het universum

“Sssht, the quieter you become, the more you can see… Find me by finding you – it will be worth it.” Doloris nodigt je uit haar universum te betreden. Een stap in het onbekende. Een alternatieve realiteit die het zelfbewustzijn en de verbeelding triggert en je zintuigen op scherp zet. Onder leiding van de bedenker van het universum Tim Henrik Schneider wordt er op dit moment met een team van vijf Duitse kunstenaars en vijftien Nederlandse kunstenaars aan de installatie gebouwd. “Het is moeilijk om te schetsen wat de bezoeker straks kan verwachten. Te complex om daar antwoord op te geven. Je moet het meemaken, anders kun je het niet uitleggen,” aldus Schneider. De ruwbouw bestaat uit een geraamte waar de installatie de komende tijd laag na laag, kamer na kamer wordt opgebouwd. Het team verwacht nog negen maanden nodig te hebben om de installatie te realiseren.

Tokyo – Seoul – New Mexico – Tilburg

Doloris presenteert een unieke walk-through experience, die je al klimmend en kruipend kunt verkennen. De enige Immersive Art installatie van deze schaal in Europa. Een meeslepende ervaring die de zintuigen en het onderbewuste prikkelt. Doloris zet zich daarmee in een prestigieus rijtje van “immersive experience” attracties wereldwijd zoals Meow Wolf in New Mexico, Space 360 in Seoul en Digital Arts Museum in Tokyo.

Doloris

Rooftop

Het complex in het hart van Tilburg waar Doloris haar universum opent, krijgt een rooftopbar met 400m2 terras. Met deze gigantische oppervlakte heeft Doloris één van de grootste rooftop-horeca van de Benelux, binnen en buiten. Hier kun je genieten van gastronomische gelukzaligheden van over de hele wereld, van cocktails die je hoofd doen spinnen en de zonsondergang bewonderen vanuit verschillende gezichtspunten. Met uitzicht op de beste delen van Tilburg is de bar de plek om de spannende ervaring te verteren.

First visitors

Fans van het eerste uur kunnen binnenkort de eerste tickets bemachtigen. Hoe? Daarover wordt later meer bekend gemaakt. Je kunt je nu al inschrijven op de website.

Over Doloris

Doloris is een samenwerking tussen Tilburgs cultureel bureau Qanvas en Berlijns kunstenaarscollectief Karmanoia. Laatst genoemden waren verantwoordelijk voor de voorloper van Doloris; het surrealistische doolhof Peristal Singum in Berlijn dat van april 2010 tot maart 2014 meer dan 40.000 bezoeker trok en dito onvergetelijke ervaringen losmaakte. Joep van Gorp (Directeur Qanvas & Doloris) was één van die bezoekers. Hij liet zich inspireren tot deze grotere en meer meeslepende variant aan de Tilburgse Spoorzone. Medio 2019 opent Doloris aan de Spoorlaan in Tilburg, de installatie en rooftop blijven minimaal 10 jaar te bezoeken.

Reageer op dit bericht