Nieuws

zwemmen piushaven
Let op! Dit artikel is al 1202 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Swim to Fight Cancer haalt al ruim €160.000,- op (and still counting..)

Wat een prachtig en nu al zeer succesvol evenement in Tilburg: Swim to Fight Cancer. Aanstaande zondag 26 augustus duiken ruim 350 mensen de Piushaven in om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Inmiddels is er ruim €160.000,- opgehaald.

Foto: Freddie de Roeck

Doneren kan overigens nog steeds! Inschrijven als deelnemer kan tot 25 augustus 10:00 uur.

Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in Tilburg. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding en de organisatie van de editie Tilburg.

De route voor volwassenen is ongeveer 2 kilometer lang; kinderen kunnen kiezen uit 2 verschillende afstanden: 250 en 500 meter. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen. Zo hebben alle volwassen deelnemers een inzamelingsverplichting van €250,- en kinderen €35,-.

Dat er nogal fanatiek wordt ingezameld, blijkt uit de tussenstand. Een aantal deelnemers blinken wel heel erg uit. Zo haalde Mario van Mierlo al bijna €5.000,- op, staat de teller van Tamara Hermsen op ruim €4.000,- en haalden Eugenie Corsten, Kees van Kempen, Marinda van Dorp, Luuk van Doormaal en Mick Alkemade al meer dan €2.000,- op.

Kom supporten

Uiteraard is het Tilburgse publiek van harte uitgenodigd om aanstaande zondag de deelnemers te supporteren op de kade van de Piushaven. Er is een kidsplein, er zijn dj’s en een hoop foodtrucks op het terrein.

Programma

Check hieronder het programma van Swim to Fight Cancer Tilburg:

  • 13:00 uur: opening evenemententerrein en ontvangst deelnemers
  • 14:00 uur: start kidsswim en aansluitend G-team
  • 14:30 uur: start individuele zwemmers
  • 15:00 uur: start bedrijventeams
  • 18:00 uur: bekendmaking opgehaalde bedrag
  • 18:15 uur: feest op de kade
  • 20:00 uur: einde event

Reageer op dit bericht