Nieuws

t-huis
Let op! Dit artikel is al 196 dagen oud en wellicht niet meer relevant

T-Huis in het Spoorpark opent in januari: ‘restaurant, brasserie, rooftop en kiosk ineen’

Middenin het Tilburgse Spoorpark wordt nu nog druk gebouwd, maar als de bouwvakkers klaar zijn, opent hier het gloednieuwe T-Huis; de nieuwe huiskamer van Tilburg. Wij spraken met Dirk de Leeuw, één van de initiatiefnemers van het T-Huis en tevens bestuurslid van het Spoorpark. Met Giel van Schaaijk, ook chefkok en eigenaar van RAK  in de Piushaven, als mede-eigenaar gaat Dirk er samen met Rien van Linschoten een nieuwe hotspot van maken in het ‘Central Park’ van Tilburg. 

Foto: T-Huis in aanbouw

“Dit wordt echt gaaf man,’’ opent Dirk. Hoewel er de komende tijd nog heel erg veel moet gebeuren, ziet Dirk het al helemaal voor zich. In het T-Huis kun je straks terecht voor een ontbijtje, lunch, borrel of uitgebreid diner. “Ik wil iedereen kunnen bedienen en voor elke portemonnee iets serveren. Dus je kunt hier straks voor een goede prijs een maaltijdje eten, maar ook uitgebreid dineren.”

Restaurant, brasserie, rooftop, kiosken en gigantisch terras

Het T-Huis heeft straks een brasserie gedeelte waar 70 mensen kunnen zitten. “Maar door de indeling van het pand kunnen we het ook verkleinen. Zo is de sfeer ook warm en gezellig als er maar 20 mensen zitten te eten.” Ook krijgt Tilburg er met het T-Huis een tweede rooftopbar bij. Op het platte dak kunnen straks ruim honderd mensen terecht voor een lekkere borrel of om bij evenementen met het beste zicht naar live-muziek te kijken. En dan heb je nog het gigantische terras wat in de zomer een beetje de sfeer van een stadsstrand uitademt met kampvuurtjes, ligstoelen en hangzakken.

Ook zijn er straks vier kiosken in het T-Huis gevestigd waar mensen die in het park chillen een hapje en drankje kunnen afhalen. “De prijzen liggen hier wat lager dan als je bij ons op het terras komt zitten. Je kunt hier straks lekker een speciaalbiertje, cocktail of hapje halen en meenemen naar het park. We willen ook met een statiegeld systeem gaan werken zodat het park niet vervuild wordt.”

Inspiratie uit Kopenhagen

Toen Dirk en voormalig compagnon Lennart begonnen met het T-Huis, hadden ze al helemaal in gedachte hoe de zaak eruit moest komen te zien. Ze deden inspiratie op in Kopenhagen waar meer hybride zaken zitten die verschillende horecadisciplines combineren. “De architect was bewonderenswaardig op de goede weg, maar miste net 5% om het echte concept uit te tekenen.”

En dus stapten Dirk en de architect om 6 uur ’s ochtends in Charleroi op het vliegtuig. “Om 9 uur stonden we met onze fietsen middenin het centrum van Kopenhagen en deden we een rondje langs zo’n twintig zaken, waarvan er drie heel belangrijk waren voor mij.”

Dat bleek uiteindelijk een gouden zet. “Hij begon te tekenen en zette precies neer wat ik voor ogen had.” En zo geschiedde.

Huiskamer van Tilburg

Het T-Huis moet de huiskamer van Tilburg worden. “Je moet hierheen komen als je gewoon eventjes lekker van huis wilt zijn. Of je dan gaat dineren, lekker in de bank ploft of komt borrelen, dat maakt niet uit.” De sfeer omschrijft Dirk dan ook als huiselijk. “Al ziet ieders huiskamer er anders uit. Maar we willen het knus en huiselijk maken. Met een open haard in het midden van de zaak bijvoorbeeld. Verwacht hier geen velvet meubeltjes zoals in een hoop andere nieuwe zaken.”

Ook gaat het T-Huis straks sport uitzenden. “Ik was laatst in Australië, daar kun je gewoon de hele dag door sport kijken. Pot bier voor je neus, ouwehoeren en een beetje sport kijken. Eigenlijk wil ik alles wat een beetje tof is gaan uitzenden.”

Borrel of feest

Ook voor bedrijfsborrels en verjaardagen is het T-Huis straks de ideale locatie. “Het is ongelofelijk, maar we hebben nu al tientallen bedrijfsborrels op de planning en het pand is nog niet eens af!”

Reageer op dit bericht