Taus Gym maakt Tilburg Noord veiliger

Vandaag is een reeks Zelfverdedigingslessen van Taus Gym, geheel op maak gemaakt  voor het Vakcollege Tilburg Noord, succesvol afgerond. Maar liefst 50 studenten hebben tijdens een mini-cursus van 3 lessen geleerd zichzelf in veiligheid te brengen in een bedreigende situatie.

Taus Gym heeft een op maat gemaakte cursus Zelfverdediging voor vijftig leerlingen in het derde en vierde leerjaar  van het Vakcollege VMBO verzorgd. Tijdens de cursus leerden de leerlingen wat te doen bij  ongewenst gedrag en/of agressie door een tweede partij. Hierbij stond conflictvermijding en voorkomen van agressief gedrag op de eerste plaats. Maar de leerlingen oefenden ook in gewelddadig gedrag zoals duwen, trekken en wurggrepen, zowel staan als op de grond. Op speelse en toegankelijke wijze leerden de leerlingen hoe een gevecht op straat kan zijn en hoe ze zichzelf op een makkelijke manier in veiligheid kunnen brengen. Naast vaardigheden over zelfverdediging kwam ook kennis  over zelfverdediging aan bod tijdens de cursus.

Taus Gym, een steeds populairder wordende sportschool in Tilburg, richt zich in het bijzonder op de veiligheid van Tilburgers. Voor jongeren is kennis en vaardigheden in zelfverdediging van essentieel belang, aangezien zij op regelmatige in situaties terecht komen waarbij escalaties veelvoorkomend zijn. Al met al een zeer waardevolle toevoeging aan het onderwijs van deze jongeren. De grote groep, waaronder jongens en meisjes, toonden zich zeer enthousiaste leerlingen te zijn en gingen op een respectvolle manier met elkaar om. De cursus is mede mogelijk gemaakt door docenten Rob van den Brand en Lesley Verkuijlen.

Zelfverdediging voor jouw klas? stuur een e-mail naar info@tausgym.nl voor de mogelijkheden.

Benieuwd naar Krav Maga?

www.kravmaga-ikmf.nl

Benieuwd naar Taus Gym?

www. tausgym.nl

www.facebook.nl/tausgym