TBV wonen ontwerpt toekomstig appartementengebouw samen met u

U wilt graag in de levendige en centraal gelegen wijk ’t Zand in een huurwoning wonen. Maar zou het ook niet mooi zijn als u aan kunt geven hoe u graag in ’t Zand woont? Met woningcorporatie TBV Wonen kunt u nu samen uw toekomstige appartementengebouw in ’t Zand ontwerpen. Want samen bouwen we beter!

Tot nu toe bouwden corporaties vooral wat zij dachten dat goed voor bewoners was. Maar de tijden zijn veranderd. Uw mening over hoe u prettig woont is voor ons onmisbaar. Wij willen u daarom nadrukkelijk gaan betrekken bij de ontwikkeling van nieuwbouw.
Pakt u deze unieke kans?

Waar?
De sociale huurwoningen komen aan de Tobias Asserlaan in ’t Zand. Op dit moment staan hier drie appartementengebouwen met in totaal 96 woningen die we in 2015 slopen. Deze locatie staat bekend om zijn ideale locatie. Zo ligt het winkelcentrum Westermarkt vlakbij, station en busverbindingen zijn op loopafstand en in de omgeving is veel groen. Ook de Universiteit zit in de buurt. Wat wilt u nog meer?

Waarom?
TBV wonen wil nu al toekomstige bewoners betrekken bij de bouw van de appartementen. Waarom zou u mee willen denken en doen? Drie belangrijkste redenen:

  • Bepaal zelf mee hoe uw woning en het gebouw eruit komen te zien. En welke voorzieningen hierin komen.
  • Leer uw buren vast kennen. Weet van te voren wie uw toekomstige buren worden.
  • Een unieke kans. Woon dadelijk in een gebouw dat u mee heeft ontworpen en gebouwd!

Wanneer?
In mei dit jaar starten we met het project. U bent dan iets meer dan een jaar bezig met het ontwerpen van uw woning en woongebouw. U komt iedere maand met de werkgroep van bewoners bij elkaar. In 2015 starten we met de bouw van het eerste blok van 28 tot 30 appartementen.

Hoe komt u in aanmerking
Omdat we de huren van de toekomstige woningen net onder de huurtoeslaggrens willen houden (€ 699,48 in 2014), zijn we op zoek naar mensen met een maximaal jaarinkomen van 38.000 euro. Ook moet u ingeschreven staan bij Woning in Zicht. De woningen zijn met name geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens.

Meer informatie over deze unieke kans?
Op dinsdagavond 22 april 19.30 uur geeft TBV Wonen samen met BIEB (Bouwen In Eigen Beheer), het externe bureau dat de toekomstige bewoners bijstaat, een informatieavond in Boerke Mutsaers, Vijverlaan 2. Wij vertellen u dan graag alles over het project en hoe u kunt deelnemen.

Aanmelden voor de vrijblijvende informatieavond?
Meldt u dan aan tobiasasserlaan@tbvwonen.nl of bel (013) 594 05 94.
We hopen u graag 22 april te zien. Want samen bouwen we beter!