Nieuws

Verwendag
Let op! Dit artikel is al 612 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Terugblik 9e Verwendag voor gezinnen met een ouder met kanker

Wanneer in een gezin een ouder wordt getroffen door kanker, krijgen ook de kinderen veel te verwerken. Kanker heb je immers niet alleen. Daarom organiseerden Instituut Verbeeten, Stichting de Lotgenoten & Verbeeten Fonds samen op zaterdag 25 mei voor de 9e keer een verwendag voor gezinnen met een ouder met kanker.

Op deze bijzondere dag werden 60 gezinnen ontvangen. Na de koffie met gebak, de foto met Djambo (de mascotte van de Beekse Bergen) en een rugzak vol lekkers, waren alle gezinnen klaar om op safari te gaan. Bijzonder was de jeepsafari langs de giraffen, die speciaal voor de gezinnen was georganiseerd. Een spannend avontuur om zo dicht bij de dieren te komen!

Onderweg genieten van een frietje, een ijsje en samen een mooie gezinsfoto maken. Waardevolle momenten in een moeilijke tijd. De dag werd samen afgesloten met een geweldige roofvogelshow.

Kanker in het gezin

Elk jaar krijgen meer dan 100.000 mensen te horen dat zij kanker hebben. Een diagnose die bij de meeste mensen onmiddellijk vragen en emoties oproept. Instituut Verbeeten krijgt als gespecialiseerd ziekenhuis voor radiotherapie en nucleaire geneeskunde vaak vragen van bezorgde ouders. Zij willen hun kinderen een zo veilig mogelijk en beschut thuis geven en hen beschermen tegen pijn en verdriet. Niet makkelijk als je te maken krijgt met kanker. Als gezin moet je leven met de onzekerheden die kanker met zich meebrengt.

Stichting de Lotgenoten bestaat uit (ex)-kankerpatiënten. Zij zetten zich in voor hun lotgenoten. Zij organiseren activiteiten zoals de Mont Ventoux en de Ultraloop om geld in te zamelen en zo de verwendag financieel mogelijk te maken.

Het resultaat van de samenwerking is een mooie en bijzondere dag in Safaripark de Beekse Bergen. Zoals een van de deelnemende gezinnen verwoordde: ‘Het was een dag met een gouden randje!’.

Meer weten over Instituut Verbeeten, Stichting de Lotgenoten of Verbeeten Fonds? Kijk op www.verbeeten.nl en www.delotgenoten.nl voor meer informatie.

Reageer op dit bericht