Nieuws

terugblik tilburgse kermis
Let op! Dit artikel is al 1588 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Terugblik op de Tilburgse kermis in foto’s: geweldige sfeer in de binnenstad

Het was weer tien dagen lang genieten in de Tilburgse binnenstad. De Tilburgse kermis nam het complete centrum tien dagen lang over en meer dan een miljoen mensen genoten van dit gigantische festijn. Wethouder Erik de Ridder sprak in een persconferentie over ‘de meest intense kermis‘ die hij in zijn periode als wethouder meemaakte. 

Dit had vooral te maken met een ernstig ongeluk waarbij een 3-jarig jongetje gewond raakte in een attractie. De desbetreffende attractie moest zelfs een tijdje dichtblijven. De kermis werd een aantal dagen later opgeschud door een dodelijk ongeluk in de Verenigde Staten. Ook hierdoor moest een attractie op het NS-plein dichtblijven. Natuurlijk waren er ook heel veel hoogtepunten. Zo stegen heel veel mensen in de Spoorzone naar ongekende hoogte met Dinner-, Concert- en DJ- in de Sky, bleek de Badeendenrace een welkome versterking en was het een ongekend feest op Roze Maandag en Caribische donderdag. Tijd om in foto’s terug te blikken op de 450e editie van de Tilburgse kermis. Voor het beeldmateriaal willen wij onze fotografen Corné Hannink, Jeroen Vos, Bas Haans, Jules van Iperen, Camiel van de Wijdeven, Frans Versteden en Lieselotte Pennings van harte bedanken.

Prachtige openingsdag

vrijdag 2 vrijdag

De openingsavond van de Tilburgse kermis was een hele mooie. Het bleef de hele avond schitterend weer en het was erg druk op het kermisterrein. De attracties gingen om 15:00 uur open en de officiële opening werd om 18:00 uur verricht door Erik de Ridder op de Spoorlaan. Ronnie Tober zong zijn herschreven kermishit en er werden verschillende prijzen uitgereikt. Bekijk ook het fotoalbum van de openingsavond.

Blikvangers op de kermis

blikvanger 1 blikvanger 2

De Tilburgse kermis bleek een walhalla voor fotografen. Door de goede opstelling van de attracties werden er heel veel prachtige foto’s gemaakt. Zo stonden er een gigantisch reuzenrad en een hoge zweefmolen op de Spoorlaan en wisten vele kermisbezoekers hun weg naar de panoramatoren op de Heuvel te vinden.

Wisselvallig weer

wisselvallig weer

De kermis had dit jaar de weergoden bij vlagen niet aan haar kant staan. Vooral op de eerste zondag en op dinsdagavond was het koud en regenachtig op het kermisterrein. Ook Roze Maandag leek eventjes in het water te vallen. Dat viel gelukkig uiteindelijk mee.

Prachtige Roze Maandag

roze maandag

20170724_KermisTilburg_Rozemaandag_Corne_Hannink_Fotografie_0333-630x420

300.000 feestvierders wisten de weg naar de binnenstad te vinden. In de hele binnenstad barstte vanaf 12:00 uur een gigantisch feest los toen de Roze Karavaan van start ging. Op de Korte Heuvel, het Piusplein en de Paleisring was het volle bak ambiance. Ook bij Holy Pink in de Muzentuin was het tot in de vroege uurtjes feest. Op Roze Maandag werd de wedstrijd België – Nederland gespeeld in het Koning Willem II Stadion. Voetbalsupporters en feestvierders liepen door elkaar heen en dit leverde een mooie sfeer op.

Kermis kleurt één dagje groen-oranje

carnaval 2 carnaval

Zomercarnaval kon je het nauwelijks noemen door het regenachtige weer maar toch kwamen een hoop kruiken richting de kermis voor de carnavalsavond. Op het Piusplein traden onder andere Lamme Frans en Marc van Alphen op en verschillende blaaskapellen gaven optredens op het kermisterrein. Bekijk snel de foto’s van deze avond.

Reductiemiddagen drukbezocht

20170726_Tilburgsekermis_Kindermiddag_Fotografie-Jules-van-Iperen_002-630x420 20170726_Tilburgsekermis_Kindermiddag_Fotografie-Jules-van-Iperen_236-630x420

Op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag konden kermisbezoekers voor een voordelig tarief ritjes in de attracties beleven. Zowel tijdens de gehandicaptenmiddag, kindermiddag als seniorenmiddag maakten heel veel kermisbezoekers hier gebruik van. Het weer was prima en de attracties zaten vol!

Nieuw tijdens de kermis: Badeendenrace, bungeejumpen en meer

20170726_badeendenracetilburg_-frans-versteden_FRVE7995-630x420 20170730_-Kermis-Zondagmiddag_BasHaansFotografie_BHF_103-630x420

Dit jaar werden er een aantal elementen aan de Tilburgse kermis toegevoegd. Zo kon je in de Spoorzone op grote hoogte dineren en borrelen, konden waaghalzen een sprong wagen bij de bungeejump en werden de Piushaven en het Dwaalgebied aan het kermisterrein toegevoegd. In de Piushaven haalde de Badeendenrace ruim €21.000,- voor het goede doel op en op zondagochtend wisten veel bezoekers de weg naar de Dwalerij te vinden. Verder organiseerden wij samen met Fotografille.nl en Citymarketing Tilburg op woensdagavond een InstaMeet. Instagrammers uit het hele land kwamen naar de kermis en maakten prachtige foto’s.

Kermis puilt uit tijdens Caribische donderdag

20170727_Kermistilburg_Caribbean_Night_Corne_Hannink_Fotografie_0177-630x420 20170727_Kermistilburg_Caribbean_Night_Corne_Hannink_Fotografie_0179-630x420

Vooral op het Pieter Vreedeplein en het Piusplein was het enorm druk tijdens Caribische donderdag. Tot 01:00 uur ging het feest op beide pleinen door.

Mooi afsluitend weekend

20170728_-Kermis-vrijdag-_BasHaansFotografie_BHF_266-630x420 20170729_Kermistilburg_JVF_125-630x420

In het afsluitende weekend werden vooral de avonden goed bezocht. Het bleef droog, de temperaturen waren met een vest aan best aangenaam en verschillende horecapleinen programmeerden een mooi programma. Zaterdagavond ging het kermisterrein pas om 02:00 dicht en ook toen bleef het tot het laatste moment erg druk in de stad.

Prachtig vuurwerk

20170730_begrafenis_vuurwerk_kermistilburg_fransversteden_FRVE9041-630x420 20170730_-Kermis-begrafenis_BasHaansFotografie_BHF_408-630x420

Onder begeleiding van muziek en een schitterende vuurwerkshow werd de Tilburgse kermis traditioneel in de Piushaven afgesloten. Kermisliefhebbers hoeven gelukkig geen jaar te wachten: de Winterkermis strijkt tijdens de kerstvakantie in de binnenstad neer.

En nu nagenieten!

Wil jij nagenieten van de Tilburgse kermis? Check dan hieronder de verschillende fotoalbums die we tijdens de kermis hebben gemaakt.

 

Reageer op dit bericht