Nieuws

TextielMuseum genomineerd voor BankGiro Lotterij Museumprijs
Let op! Dit artikel is al 910 dagen oud en wellicht niet meer relevant

TextielMuseum genomineerd voor BankGiro Loterij Museumprijs

Een spannende tijd voor TextielMuseum Tilburg. Het museum is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 en maakt nu kans op €100.000 voor de realisatie van hun museumdroom. Naast het TextielMuseum zijn ook Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch genomineerd. De publieksprijs vindt voor de tiende keer plaats en staat dit jaar in het teken van Design & Mode. Vanaf 27 maart tot en met 30 april kan het publiek stemmen op het TextielMuseum.

De droom van het TextielMuseum

Errol van de Werdt, directeur TextielMuseum Tilburg over de droom van het inversteren in het TextielLab: “Als we winnen, gebruiken we het geld om onze toekomstvisie te realiseren: het museum zijn waar je als bezoeker binnenkomt en als maker weggaat! We hebben de wens het geld te investeren in een weefmachine waarop je als bezoeker een theedoek naar eigen ontwerp kunt uitwerken: ‘personal fabrication’.”

Volgens de jury biedt het TextielMuseum een unieke combinatie van de geschiedenis van het maken met hedendaags design. Er is niet alleen een kwalitatief uitstekende vaste opstelling met dito tijdelijke tentoonstellingen, maar ook een studio/laboratorium waarin kunstenaars en ontwerpers aan het werk zijn. Het aanbod is zowel aansprekend voor een breed publiek als voor high end users. Het kwaliteitsniveau van dit museum is in alle facetten bijzonder goed.

BankGiro Loterij Museumprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs is dit jaar bestemd voor het museum dat er het beste in slaagt zijn eigen collectie design en/of mode voor een breed publiek te presenteren. De drie genomineerden zijn door een vakjury geselecteerd. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie zich een jaar lang ‘Museum van het Jaar’ mag noemen én wiens museumdroom in vervulling gaat.

Op donderdag 11 mei wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017 bekendgemaakt.

Gevestigde publieksprijs

De BankGiro Loterij Museumprijs, uitgereikt sinds 1990, is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. Vorig jaar stemden bijna 80.000 mensen op hun favoriete museum. Ieder jaar staat een andere categorie centraal. Eerdere winnaars zijn: Nationaal Monument Kamp Vught (2016), Fries Museum in Leeuwarden (2015), Klok & Peel Museum Asten (2014) en Joods Historisch Museum in Amsterdam (2013).

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. De prijs is bedoeld om musea die zich weten te onderscheiden te belonen en om een breed publiek bij deze musea te betrekken. Meer informatie is te vinden op www.museumprijs.nl.

Reageer op dit bericht