The Elephant Parade doet na Rio, Shanghai en Londen ook Tilburg aan

the elephant parade

Een grote houten transportkist op het Pieter Vreedeplein met rondom fel gekleurde olifantensporen en een verwijzing naar 1 april. Het lijkt een grap, maar niets is minder waar: vanaf maandag 1 april gaat er daadwerkelijk iets gebeuren op het Pieter Vreedeplein. Na Rio, Shanghai en Londen komt ’s werelds grootste kunstexpositie van olifanten nu naar Tilburg: The Elephant Parade!

April olifantenmaand

Van 1 tot en met 25 april wordt het Pieter Vreedeplein opgevrolijkt met kleurrijke beelden van levensgrote Aziatische baby-olifantjes. Deze prachtige kunstwerken zijn gemaakt door bekende internationale kunstenaars en de expositie zorgt voor een bijzondere beleving tijdens het shoppen. Daarnaast vraagt de Elephant Parade met deze kunstvorm aandacht voor de bedreiging van deze olifantjes. De tijdelijk ingerichte Elephant Parade pop-up store aan de Pieter Vreedestraat 13 verkoopt o.a. handgemaakte replica’s van de olifanten uit de parade en er zijn ook diverse workshops te volgen. Een percentage van 20% van de opbrengst van de Elephant Parade wordt gedoneerd aan welzijns- en beschermingsprojecten voor de olifanten. Loop, voor meer informatie over het aanbod en het goede doel, even binnen vanaf 1 april.

Feestelijke activiteiten

Op 3 april vanaf 14.00 uur vindt de feestelijke opening van The Elephant Parade plaats op het plein. Iedereen is van harte uitgenodigd om een rondje te lopen langs de kleurrijke olifantjes en er is entertainment aanwezig voor de kinderen. Niet alleen de Elephant Parade zorgt voor een beestenboel op het plein in april; vanaf 30 maart staat ook Pathé Tilburg in het teken van olifanten met de première van Dumbo, de nieuwe live-action film van Disney.

Samenwerking binnenstad en Beekse Bergen

Deze internationale expositie in de openbare ruimte is een uniek en gezamenlijk initiatief van samenwerkende partijen uit de binnenstad, Binnenstad Management Tilburg, Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg, Citymarketing Tilburg, BIZ Vastgoedeigenaren Kernwinkelgebied en Beekse Bergen. Tilburg is een fijne verblijfsstad met een aantrekkelijk en divers stadscentrum, verschillende activiteiten en attractieparken in de nabije omgeving. Met deze bijzondere samenwerking met Beekse Bergen wordt de zichtbare verbinding gelegd tussen leisure en de binnenstad.