Nieuws

surrealistisch doolhof
Let op! Dit artikel is al 200 dagen oud en wellicht niet meer relevant

The making-of Doloris: nieuwe beelden en schetsen van het surrealistisch doolhof

In verborgenheid wordt er heel hard gebouwd aan surrealistisch doolhof en rooftopbar Doloris in de Spoorzone. Met maar liefst 40 ervaringskamers wordt Doloris’ universum de enige ‘immersive art experience’ van dit formaat in heel Europa. In mei 2019 staat de opening op het programma, en om jullie alvast warm te maken zijn inmiddels de eerste echte beelden en schetsen beschikbaar!

Wil jij als eerste een kijkje nemen bij het surrealistisch doolhof? Vanaf 29 januari 12.00 uur gaan de eerste kaarten in de verkoop. Zorg dus dat je er snel bij bent!

Making-of Doloris

Joep van Gorp, initiator van Doloris, neemt je in de eerste aflevering van de making-of mee naar de voorloper van het universum in Berlijn. Het surrealistisch doolhof Peristal Singum in Berlijn trok van 2010 tot 2014 meer dan 40.000 bezoekers en creëerde onvergetelijke ervaringen. Joep: “Ik heb anderhalf uur recht vooruit zitten staren. Dat was voor mij zo’n intense beleving dat ik dacht; dit moet op meer plekken kunnen in de wereld.”

En nu, een aantal jaren later, wordt deze wens werkelijkheid. Onder leiding van de bedenker van het universum Tim Henrik Schneider bouwt Berlijns kunstenaarscollectief Karmanoia samen met een team Nederlandse kunstenaars aan de installatie. “Het is moeilijk om uit te leggen wat je als bezoeker gaat ervaren. Je moet het meemaken. Een ding is zeker, zoiets heb je niet eerder gezien en ervaren.” aldus Schneider.

Bekijk hier de video:

De allereerste tickets

Voor fans die als allereerst de bizarre wereld van Doloris’ Universe willlen betreden start op dinsdag 29 januari de voorverkoop. Er zijn een exclusief aantal tickets beschikbaar voor de voorverkoopprijs van €17,-. De reguliere prijs bedraagt daarna €20,- per ticket. Naast de individuele tickets zijn er ook groepstickets verkrijgbaar voor €150,- en zijn geldig voor 10 personen. De voorverkoop-tickets zijn in 2019 te verzilveren en bieden de mogelijkheid om als één van de eerste een tijdslot te bemachtigen.

Februari Cultuurmaand in Tilburg

Februari is in Tilburg omgedoopt tot cultuurmaand. De gehele maand is er gigantisch veel te doen in de stad. Gave optredens, toffe tentoonstellingen en bijzondere optredens. Check ook eens de online cultuurgids van Tilburg voor het volledige programma.

En nog een tip van de redactie: omdat het cultuurmaand is, kun je bij zowel het Textielmuseum als het Natuurmuseum met twee personen naar binnen voor de prijs van één. Daarvoor moet je wel even deze voucher uitprinten.

Reageer op dit bericht