Theaters Tilburg en de Bibliotheek Midden-Brabant bundelen krachten

Theaters Tilburg en de Bibliotheek Tilburg Centrum werken samen rondom een drietal voorstellingen die plaatsvinden in Theaters Tilburg. Het gaat hierbij om de muziekvoorstelling ‘De Hemel’ en de familievoorstellingen ‘Nijntje viert feest’ en ‘Polleke’. Op deze manier verbindt de Bibliotheek haar collectie en activiteiten aan de voorstellingen van Theaters Tilburg.

De Hemel

De muziekvoorstelling ‘De Hemel’ van het Nederlands Blazers Ensemble en Vlaamse schrijver Bart Moeyaart vindt plaats op vrijdag 24 april om 20.30 uur in Theaters Tilburg. De komende weken zijn in de Bibliotheek Tilburg Centrum allerlei mixen van bladmuziek, cd’s, muziekdvd’s en boeken van de Vlaamse schrijver te vinden.

Nijntje viert feest

Voor de allerkleinsten speelt de theatervoorstelling ‘Nijntje viert feest’ op zondag 26 april om 14.00 en 16.00 uur in Theaters Tilburg. Op woensdag 8 april om 14.00 uur is er in de Bibliotheek Tilburg Centrum een Nijntje voorleesuurtje. De kleintjes kunnen in de huid van Nijntje kruipen en een leuke foto laten maken voor een green screen op zaterdag 2 mei om 13.30 uur. Ook is er een kleurwedstrijd waarmee de deelnemers twee kaartjes kunnen winnen voor de voorstelling in Theaters Tilburg.

Polleke

De jeugd kan hun hart ophalen bij de familievoorstelling ‘Polleke’ naar het brutale kinderboek van Guus Kuijer op zaterdag 2 mei om 19.00 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. De Bibliotheek Tilburg Centrum organiseert een schrijfwedstrijd voor kinderen van 8 tot 12 jaar rondom de voorstelling. De deelnemers kunnen een verhaal over vriendschap schrijven en daarmee kaartjes winnen voor een voorstelling bij Theaters Tilburg én het winnende verhaal wordt gepubliceerd!

Om inspiratie op te doen organiseert de Bibliotheek Tilburg Centrum op woensdag 6 mei een schrijfworkshop van kinderboekenschrijver Annemarie Bon. Zij helpt de kinderen bij het maken van een goed verhaal en vertelt alle geheimen van een schrijver. De schrijfworkshop start om 14.30 en duurt tot 16.30 uur. Deelname is gratis en opgeven kan via polleke@bibliotheekmb.nl.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.