Nieuws

T*Agency
Let op! Dit artikel is al 226 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Theaters Tilburg lanceert jongerenplatform T*Agency: ‘Juist in deze tijd investeren in de toekomst van het theater’

Nadat Theaters Tilburg enkele jaren met jonge creatievelingen heeft samengewerkt voor het ontwikkelen van speciale evenementen voor (en door) young professionals, is de tijd daar om deze samenwerking verder vorm te geven. Met het oprichten van T*Agency benadrukt het theater het belang van het investeren in de toekomst van de theater- en evenementenwereld. Dit doen ze door onder andere ruimte te bieden aan de ideeën van de jongeren zelf! Het eerste evenement onder de naam T*Agency start op 10 november.  

Over T*Agency

De community T*Agency biedt hulp aan jonge makers en creatievelingen van circa 18 tot 30 jaar die vanuit hun eigen idee evenementen willen organiseren. Bijvoorbeeld door te helpen bij de organisatie, productie, marketing en realisatie van een evenement en door het bieden van masterclasses. Anderzijds is T*Agency een ontmoetingsplek voor open minded young professionals die zelf geen evenement organiseren, maar wel betrokken willen zijn bij de community. Tot slot vormt een aantal jongeren, verbonden aan T*Agency, een klankbord voor het theater. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies over plannen en aanbod van Theaters Tilburg. Ook denken ze mee over programma’s, evenementen en actuele en maatschappelijke onderwerpen.

Evenementen: van talkshows tot dans en game avonden

Een voorbeeld van de evenementen van T*Agency is Goldfished Invites: dit zijn theateravonden/talkshows waarin bedenker Tyrone Tjon A Loi gasten uitnodigt die met creëren bezig zijn. En dat in de breedste zin van het woord: van graffiti en tattoos tot muziek, fashion en design. Een ander voorbeeld is Ninja Patrol: avonden waarin gamen, films en series centraal staan. Ook een door jongeren georganiseerde singer-songwriters avond en de voorstelling Sestra van de jonge dansmaker Kevin Joosten maakt deel uit van de evenementen, toen nog onder de naam MeeMaakPodium. De verdere invulling van het programma is nog open voor nieuwe initiatieven.

T*Agency heeft ruimte voor twee evenementen per maand in Theaters Tilburg en roept jongeren met ideeën op zich te melden via tagency.nl.

Lef

Tyrone Tjon A Loi, bedenker van onder andere Goldfished Invites, is aangesteld als Junior Producer voor T*Agency. Samen met Rozemarijn Romeijn van Theaters Tilburg en een aantal leden van T*Agency gaat hij de community verder vormgeven. Tyrone Tjon A Loi: ”Juist in deze tijd dat de theater- en evenementen branche het moeilijker heeft dan ooit tevoren, toont Theaters Tilburg lef door te kiezen voor investeren in de toekomst. Ik kijk uit naar alle nieuwe initiatieven en samenwerkingen. Het leggen van verbindingen met andere jonge creatieven en professionele netwerken is een belangrijk aspect van onze evenementen en de clubavonden. De ontmoetingsplek voor jongeren verdwijnt grotendeels in deze coronatijd. Juist nu is het belangrijk die ontmoetingsplek te kunnen bieden. Iedereen is welkom bij een van onze avonden en als je een idee hebt, laat het ons weten!”

De clubavond/launch waarin T*Agency wordt gelanceerd, vindt in verband met de maatregelen online plaats op 10 november om 19:30 uur. T*Agency en Theaters Tilburg hopen de clubavonden en de evenementen snel weer fysiek te kunnen laten plaatsvinden.

Nieuwsgierig naar T*Agency? Kijk vanaf 11 november op tagency.nl of volg ze op Instagram, of Facebook.