Theaters Tilburg ontvangt in 2014 ruim 175.000 bezoekers

Theaters Tilburg laat in deze onzekere tijden zien dat ze erin geslaagd is haar bezoekersaantallen op peil te houden. Zowel het bezoek aan de eigen programmering als dat aan maatschappelijke en commerciële activiteiten is stabiel gebleven. In 2014 ontvingen de Tilburgse schouwburg en concertzaal samen ruim 175.000 bezoekers.

Minst turbulente jaar

Het jaar 2014 is op zijn minst turbulent te noemen voor de Nederlandse podiumsector. De bezuinigingen van de gemeente en de rijksoverheid waren van invloed op het gesubsidieerde aanbod van voorstellingen en concerten, net als op de financiën van Theaters Tilburg. Daarnaast zijn er binnen de amusementsmarkt belangrijke verschuivingen zichtbaar, denk alleen al aan het succes van grootschalige musicals op vaste locaties. Theaters Tilburg is met een uitgebalanceerde mix van artiesten en musici binnen haar programmering en dankzij een klantgerichte marketingaanpak erin geslaagd de belangstelling van het publiek in Midden-Brabant te behouden. Programmeur Simone Mager: “We zijn blij met het vertrouwen van onze gasten in het aanbod van Theaters Tilburg. Naast de hoge bezoekersaantallen voor bekende cabaretiers en musicals, koester ik vooral het draagvlak voor hoogstaande internationale moderne dans, kwaliteitstoneel en de nieuwe initiatieven in de concertzaal.”

Podium van de stad

Ook het bezoek aan maatschappelijke en commerciële activiteiten is stabiel gebleven. Theaters Tilburg profileert zich als ‘podium van de stad’, de belangrijkste culturele ontmoetingsplek in Midden-Brabant. Zo waren er veel bezoekers voor andere bijzondere lokale activiteiten, zoals het Koningsconcert en de herdenking van lokale slachtoffers bij de ramp met de MH-17. Hiermee werd de positie van Theaters Tilburg als locatie voor belangwekkende gebeurtenissen van stedelijk belang bevestigd. Directeur Rob van Steen: “We zijn trots op het behoud van de grote stromen Tilburgse bezoekers en de aansprekende activiteiten van verenigingen en het lokale bedrijfsleven in Theaters Tilburg. Ik zie het als een aardige financiële uitdaging om dit ook in 2015 voor elkaar te krijgen.”

Succesvolle activiteiten

Een aantal activiteiten heeft het afgelopen jaar aan deze bezoekersaantallen bijgedragen. Denk aan de voorstellingen van Het Zuidelijk Toneel, zoals de 9 Zeer Korte Toneelstukken of de musical The Sound of Music van Albert Verlinde Entertainment in de schouwburg. Ook zorgen de terugkerende concerten van het Metropole Orkest, philharmonie zuidnederland en Kamermuziekserie Souvenir voor een solide basis voor het concertzaalbezoek.