Nieuws

online kinderboekenfestival
Let op! Dit artikel is al 418 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Thuisblijftip met kids deze week: het tiende Kinderboekenfestival gaat online door!

Het is inmiddels de tiende keer dat het Knetters Kinderboekenfestival op het programma staat. Een jubileumeditie dus. Maar door de huidige coronacrisis is het niet verantwoord om met veel mensen samen te komen in Poppodium 013. Gelukkig kun je wel genieten van een online kinderboekenfestival.

Foto: William van der Voort (gemaakt tijdens eerdere editie)

En dat komt goed uit in een periode dat we voornamelijk thuis werken en de sociale activiteiten worden opgeschort. Met deze online variant van het kinderboekenfestival kun je alsnog iets leuks doen met je kids, maar dan in je eigen woonkamer. Extra leuk: tijdens het online kinderboekenfestival leren je kinderen de stad Tilburg beter kennen. Je gaat namelijk op reis door de geschiedenis Tilburg.

Zo wordt er middels kindvriendelijke audiofragmenten meer verteld over historische plekken in de stad. Denk aan het standbeeld van Koning Willem II, de oorsprong van de Tilburgse Kermis en het textielverleden van de stad. Leuk om te weten: de stem is ingesproken door de échte Willem II, die ook in de musical speelt.

Op reis met Koning Willem II

Tijdens de reis neemt Koning Willem II je mee langs verschillende plekken in de stad. Digitaal uiteraard. Je kunt samen met je kinderen leuke opdrachten uitvoeren, kennis wordt getest en als dit allemaal succesvol is afgerond, leest kinderschrijver Paul van Loon een leuk stukje uit een kinderboek voor. Gewoon bij jou in de huiskamer.

Aan de hand van verschillende opdrachten leren kinderen kinderschrijvers en illustratoren kennen. Kortom: een superspannend avontuur dat Tilburgse kinderen niet mogen missen.

Meer informatie

Het DigiKnetters Kinderboekenavontuur is helemaal gratis en is geschikt voor kinderen die op de basisschool zitten en hun ouders. Je kunt dus coronaproof deelnemen en er samen met je kids een leuke middag van maken. Het doel: kinderen enthousiasmeren om te lezen, kennis te vergaren en meer te leren over de geschiedenis van de stad. Meer weten over dit online initiatief? Check dan vooral de website.