Nieuws

Thuisjuf Corina
Let op! Dit artikel is al 104 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Thuisjuf Corina vrolijkt thuiszittende basisscholieren op met videocabaret

Ook veel basisscholieren zitten thuis in deze bizarre tijden. De spannende berichten over het coronavirus kunnen kinderen onzeker of zelfs angstig maken. Daarom besloten de Tilburgse cabaretzussen Miriam en Carla Wijnen juist voor kinderen aan de slag te gaan. Vanaf maandag 23 maart 2020 zijn er grappige vlogs van Thuisjuf Corina met vrolijkheid en muziek te zien op YouTube.

‘We maken meestal theater voor volwassenen, maar nu hebben we sterk het gevoel dat we iets voor kinderen moeten doen’, zeggen de zussen. ‘Ouders kunnen natuurlijk ook meekijken.’

Thuisjuf Corina

Thuisjuf Corina is een thuiszittende juf die een beetje maf is. Ze mist de kinderen van school. Met hulphond Maurice, die haar met alles helpt, maakt ze vlogs om toch met de kinderen in contact te blijven. Minstens één vlogje per week, beginnend in de week van 23 maart.’ Deze vlogs zijn te zien op het YouTubekanaal Thuisjuf Corina.

Positief

Doel van de zussen is om wat vrolijkheid toe te voegen aan de stroom van zorgelijke berichten. ‘Niet om de problemen te bagatelliseren, want die zijn ongekend. Maar we willen kinderen wel helpen om positief te blijven en niet in de stress te schieten. ’

Advies

Mike Boddé De zussen maakten dit jaar de theatershow TOYBOY – of het heerlijke leven boven de veertig. Voor iedereen in, voor of na zijn midlife fase. ‘Maar helaas kunnen we die nu niet spelen. De show is net af, het is een mix van humor, muziek, mooie teksten en maffe types. We krijgen advies van cabaretier Mike Boddé, o.a. bekend van Podium Witteman en de Mike & Thomas Show’, vertellen de zussen. Muzikale leiding is er van gitarist Arne de Wit. Hij maakt ook de muziekjes voor Thuisjuf Corina.

Prijzen

Miriam en Carla Wijnen werden tweede op Cameretten en wonnen o.a. Persoonlijkheidsprijs studenten cabaretfestival Groningen en Pythische Spelen Amsterdam. In 2018-2019 speelden ze de voorstelling De Aanbouw. Met de nieuwe show TOYBOY toeren ze in 2020-2021 door het land.

Reageer op dit bericht