Nieuws

tien jaar media markt
Let op! Dit artikel is al 1415 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tien jaar Media Markt Tilburg en ‘klaar voor de volgende grote verbouwing’

Het is de rots in de branding van het Pieter Vreedeplein. Ze verkochten ooit een ruimtereis, een onbewoond eiland en een droomhuwelijk, maar de meeste mensen komen er als ze elektronica nodig hebben: de Tilburgse Media Markt. Deze week bestaat de winkel precies tien jaar. Ooit begonnen als Saturn en inmiddels alweer vier jaar in bedrijf onder de huidige naam.

Foto: Vanwege het jubileum kun je momenteel in de Media Markt meedoen aan het wervelwindspel.

En na de rigoureuze verbouwing van drie jaar geleden, staat de volgende verbouwing alweer op de planning. Directeur Edward van Lith: “Wij leven van de innovatie, dan is het essentieel dat we meegaan met de tijd.” En in die paar jaar tijd is er genoeg veranderd. Dit keer focust Media Markt vooral op de indeling van de winkel. De afdelingen mobiele telefonie, gaming en service worden nog voor de zomer flink uitgebreid.

Walhalla voor gamers

“De afgelopen jaren is er een enorme ontwikkeling in de gamewereld. Dat zie je aan gamebeurzen en events, maar het brengt ook enorm veel beleving in de winkel.” Edward ziet bijvoorbeeld een groei aan e-gamen. Voetbalclubs nemen gamers in dienst om namens hun club professioneel FIFA te spelen. “Een paar jaar geleden was dit echt nog niet. We werken nu bijvoorbeeld samen met Willem II en organiseren landelijke e-game competities in de winkel.”

Met de stijgende populariteit krijgt Media Markt Tilburg een veel grotere game-afdeling bij de ingang. Ook de computergame-afdeling verhuist hiernaartoe. Fanatieke gamers kunnen hier hun hart straks ophalen. Het assortiment wordt namelijk flink uitgebreid met sterkere gamecomputers, accessoires en er komt een tafel waar je met acht personen in de winkel tegen elkaar kunt gamen.

Mobiele afdeling en een grotere Smartbar

Voor mobiele telefonie wordt straks een ‘nieuwe wereld’ gecreëerd. De afdeling wordt groter en ook koptelefoons, portable speakers en andere mobiele accessoires zijn hier straks te vinden. Edward wil in de winkel vooral de service zichtbaarder maken. “85% van de klanten oriënteert zich voor de aankoop op onze website en komt daarna voor onze service naar de winkel. Daar ligt onze kracht.”

Zo verhuist de Smartbar in grotere vorm naar het begin van de winkel. “Het aantal mensen die gebruik maakt van de technische service groeit heel hard. Je merkt dat daar veel behoefte aan is. Zo luistert dataprotectie tegenwoordig heel nauw en dat kun je beter overlaten aan professionals.” Na de uitbreiding gaat Media Markt binnenkort hier overigens ook gratis workshops aanbieden in bijvoorbeeld fotografie en Mac.

Tien jaar Media Markt

En nu Media Markt tien jaar bestaat, is het natuurlijk ook tijd om even terug te blikken. In de 5,5 jaar tijd dat Edward werkzaam is als directeur van de winkel, is er al flink wat veranderd. Saturn werd Media Markt, de winkel werd grondig verbouwd in 2015 en kreeg anderhalf jaar geleden de eerste Drive Thru voor electronica in Nederland.

Deze week kijkt Edward graag terug op gekke acties, lokale samenwerkingen en signeersessies van artiesten. En dat laatste vindt hij naar eigen zeggen ‘oprecht héél erg leuk’. Zoals de signeersessie van Frans Bauer vorige week waar zo’n 500 man op af kwam. Of die keer dat er een rij stond tot op het Pieter Vreedeplein voor Marco Borsato. “Maar de BTW- en Black Friday-acties hebben altijd de meeste impact op de winkel en het personeel. Rijen mensen voor deur, rennend naar binnen, een uur in de rij voor de kassa’s en een zevende noodkassa om alles aan te kunnen.”

Feestweek acties

Om het tienjarige bestaan te vieren heeft Media Markt Tilburg een heleboel feestelijke acties. Zo kun je prijzen winnen die niet mis zijn: televisies ter waarde van €1000, maar ook een wasmachine, Xbox consoles, kaartjes voor Willem II etc. Daarnaast is er ook flink wat korting op elektronica en dat alleen in Tilburg. De actie duurt tot en met zondag 18 maart 2018. Check hier meer.

Reageer op dit bericht