Nieuws

poolcentrum 4 friends
Let op! Dit artikel is al 1552 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tien jaar Poolcentrum 4 Friends: tijd voor een feestje!

Het is in september precies tien jaar geleden dat Geoffrey Ibes (33) en zijn vrouw Liesbeth Poolcentrum 4 Friends aan de Koestraat overnamen. Het geheim van hun succes? Dat weet Geoffrey goed te vertellen: “De gast weet wat hij kan verwachten en iedereen is welkom. Zoals ze dat in Tilburg zeggen: niet van dat benauwde.”

Fotobijschrift: eigenaar Geoffrey in opperste concentratie

Geoffrey weet in Poolcentrum 4 Friends zijn passie voor poolen en horeca goed te combineren. “Met poolen ben ik bloed fanatiek. Ik ben geen topper, maar in het centrum kan ik aardig mee met de betere poolers.” Hij speelt competitie en probeert zo af en toe een groot toernooi mee te spelen. “Ik zal nooit veel beter worden in het poolen, maar ik heb er altijd veel plezier in!”

Een eigen poolcentrum

Op zijn drieëntwintigste werd Geoffrey samen met zijn vrouw eigenaar van Poolcentrum 4 Friends. Het idee ontstond toen twee vrienden hem vroegen om een poolcentrum te beginnen. Op dat moment werkte Geoffrey bij een Arnhems poolcentrum. Daar riep hij altijd al dat hij het beter dacht te kunnen doen dan de eigenaar daar. De bank adviseerde om een bestaand bedrijf over te nemen. Zo kwam hij terecht in Tilburg. De twee vrienden haakten uiteindelijk af, waardoor Geoffrey en zijn vrouw het samen hebben opgepakt. “De naam Poolcentrum 4 Friends hebben we gehouden, omdat we deze zo leuk en pakkend vonden.”

poolcentrum 4 friends

Een ‘positieve vibe’

De perfecte poolavond bestaat voor Geoffrey uit eerst samen met vrienden gezellig een aantal rackjes schieten onder het genot van een hapje en een drankje en vervolgens wat ‘ouwehoeren’ aan de bar. “Op zijn tijd een hele avond poolen is leuk hoor, maar ik vind de gezelligheid er omheen minstens zo leuk.” Daarom vindt hij het belangrijk dat er een ‘positieve vibe’ hangt in zijn poolcentrum.

Naast poolen kun je bij Poolcentrum 4 Friends terecht voor snooker, biljart en darts. Diverse teams hebben het centrum gekozen als uitvalsbasis om te trainen en er worden ook competitiewedstrijden georganiseerd. Daarnaast is er sinds een jaar de escaperoom De Snip. Dit is een originele, gethematiseerde kamer met unieke puzzels. Zo bevat de escaperoom een snookerkamer en géén cijfersloten. Het verhaal er omheen zorgt voor de nodige diepgang en beleving. “Bezoekers vinden de kamer soms wel moeilijk, maar dat mag de pret niet drukken,” vertelt Geoffrey.

Wie jarig is viert feest

Ter ere van het tienjarig bestaan viert Poolcentrum 4 Friends van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september hun jubileumweekend. Geoffrey pakt flink uit en het feest gaat op vrijdag meteen goed van start met een liveoptreden van De Mannen van de Straat. Ook wordt op deze avond een speciale verrassing onthuld. Op zaterdag kun je radje draaien en kans maken op korting en mooie prijzen, zoals een keu met tas. Op zondag is er een toernooi. Ook staat er het hele weekend een photobooth met props waar je foto’s kunt maken. Wanneer je foto klaar is, kun je deze op een speciale tijdlijn plaatsen om te laten zien hoe lang je al bij het poolcentrum komt. Voor het laatste nieuws over het jubileumweekend kun je het evenement ook op Facebook volgen.

Constant blijven vernieuwen

In 2014 is Poolcentrum 4 Friends grondig verbouwd. Behang, verlichting, de bar: alles werd in een nieuw jasje gestoken. Ook is er sindsdien de huiskamer, waar je gezellig een sigaretje kunt roken of een bordspel kunt spelen. Deze ruimte is ook te reserveren voor feesten.

Geoffrey heeft momenteel geen grootse, ingrijpende plannen voor het poolcentrum op de agenda staan. Tegelijkertijd leunt hij niet achterover. “Je moet altijd blijven innoveren. Om er maar eens een ondernemerscliché in te gooien: stilstand is achteruitgang.” Kortom, Geoffrey blijft er, samen met zijn vrouw, voor zorgen dat Poolcentrum 4 Friends vernieuwend is en blijft.

Prijsvraag

Om te vieren dat ze tien jaar bestaan, geven Geoffrey en Liesbeth een avondje poolen weg voor vier personen. Check de prijsvraag en doe mee!

Reageer op dit bericht