Nieuws

Let op! Dit artikel is al 274 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg book of records: dit zijn de grootste, hoogste en oudste horeca van de stad

Weet jij wat de oudste horecagelegenheid van Tilburg is? Of de grootste? Foodblogger Anne van Anne Travel Foodie zocht het voor je uit en zette alle Tilburgse recordhouders op een rijtje. Benieuwd hoe goed jij Tilburg kent? Lees verder voor het enige echte Tilburg book of records.

Het oudste hotel

Tilburg book of records

Het Wapen van Tilburg is het oudste hotel van Tilburg. Het pand dient al sinds 1876 als hotel (tot 1943 onder de naam Hotel de Gouden Cirkel). Het Wapen van Tilburg heeft zeven kamers waarvan vijf voor twee personen zijn en twee groepskamers. Ze zijn enorm centraal gelegen aan de Spoorlaan, waarbij je zowel dicht bij het station als dicht bij de binnenstad zit. Ook handig; bij het restaurant beneden kun je lekker lunchen of dineren.

Het ‘minst voorspelbare’ restaurant

tilburg book of records

Eigenlijk is het niet eens een restaurant, want bij Te Gekke Etentjes eet je elke keer op een andere unieke locatie. De gasten dineren bijvoorbeeld in een skatepark met skateboardende obers, in een monumentale kapel, in een weiland tussen de schapen of in een ‘black box’ met lichtgevend eten en een dessert dat gemaakt wordt door middel van een live art performance. Zo worden de gasten altijd verrast door het ontdekken van nieuwe plekken in Tilburg. Te Gekke Etentjes organiseert regelmatig unieke etentjes waar je kaartjes voor kan bestellen, maar je kan ook contact met ze opnemen als je op zoek bent naar een leuk bedrijfsuitje!

De oudste bioscoop

tilburg book of records

Cinecitta is niet alleen de oudste bioscoop van Tilburg, het is zelfs de oudste nog bestaande bioscoop van Nederland! Er is al ruim 100 jaar een bioscoop gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum dat sinds 1983 Cinecitta heet, vernoemd naar de beroemde filmstudio in Rome. Het gebouw werd in 1877 gebouwd als concertzaal en koffiehuis. Er worden in Cinecitta voornamelijk Arthouse films gedraaid, dus je kan hier terecht voor originele vertoningen en kleine producties. Voordat je naar de film gaat kun je bij de Ristobar heerlijk dineren of lunchen. En ook als je niet van een film gaat genieten kun je hier terecht.

Het hoogste restaurant

tilburg book of records

Het hoogste restaurant van Tilburg is waarschijnlijk ook meteen een van de laagste restaurants van Tilburg! Restaurant Taste!, in het Mercure Hotel op de Heuvel opent met mooi weer namelijk de deuren van het dakterras op de vierde verdieping. Het is er leuk ingericht met verschillende verse kruiden en een moestuintje. De koude gerechten worden in de keuken bereid en de warme gerechten op de barbecue. Is het dakterras vol of het weer niet goed genoeg, dan kan je bij het reguliere restaurant van Taste! terecht in de kelder van het hotel.

Het oudste café

Tilburg book of records

Het Dorstige Hert aan de Bredaseweg is het oudste café van Tilburg. Ze voorzien hun gasten al sinds 1903 van een vers kopje koffie of een lekker biertje. Het heeft de sfeer van een oud cafeetje zonder ouderwets te zijn. Je kan hier ook lekker lunchen of dineren. Met hun ligging vlakbij de Oude Warande is het ook een ideaal eindpunt van een herfstwandeling en in de zomer kan je genieten van hun ruime terras.

 

Het meest exclusieve restaurant

tilburg book of records

Restaurant Monarh, geopend in 2014, is het meest exclusieve restaurant van Tilburg. Als er een Michelin ster uitgereikt zou worden aan een Tilburgs restaurant, dan is Monarh de grootste kanshebber. Restaurant Monarh is gelegen in een oud klooster aan de Bredase weg. Chef-kok Paul Kappé en zijn team maken enorm exclusieve gerechten. Ze hebben zelfs een zwevende amuse gemaakt waarmee ze op de landelijke televisie kwamen.

Het oudste restaurant

Tilburg book of records

Boerke Mutsaers bestaat al sinds 1644, al ruim 370 jaar dus! Dit etablissement gelegen bij treinstation Tilburg Universiteit is dan ook een begrip onder Tilburgers. Je kan bij Boerke Mutsaers lunchen, borrelen en dineren maar het is ook een populaire locatie voor bijeenkomsten, congressen en feestjes. Het is ook een fijne spot voor fietsers die er vaak langskomen. Je kunt er namelijk ook je elektrische fiets opladen, erg handig!

Het nieuwste restaurant

tilburg book of records

Tilburgs nieuwste restaurant (ten tijde van schrijven) is Hoki Poké in de Nieuwlandstraat. Bij dit restaurant, dat begin november opende, kun je terecht voor ‘Poké Bowls’. Dit hippe, uit Hawaii overgewaaide gerecht, is een kom op basis van rijst en vis. Bij Hoki Poké kun je kiezen uit een van de door hen samengestelde kommen, of je poké bowl helemaal zelf samenstellen. De basis is altijd witte rijst of gemengde sla (of een combinatie daarvan) en verder kun je de bowl zelf aanvullen met proteïne en toppings. Niet alleen met vis, maar ook met bijvoorbeeld kip of zoete aardappel voor de vegetariërs. Hoki Poké is vooral populair om af te halen of thuis te laten bezorgen.

Het grootste restaurant

Tilburg book of records

Anne durft het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar met een oppervlakte van 1000 vierkante meter kan het zo maar zijn dat restaurant EVE het grootste restaurant van Tilburg is. Er is binnen plek voor 170 mensen en nog eens 250 op het terras. EVE is in tweeën gedeeld: een gedeelte is restaurant en het andere gedeelte is beschikbaar voor congressen, feesten en partijen. Dankzij de verschillende zones, warm kleurgebruik en mooie verlichting is de sfeer bij EVE, ondanks de grootte, heel erg gezellig.

Reageer op dit bericht