Nieuws

14192629_1099527713477383_8257241289926889624_n
Let op! Dit artikel is al 443 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg bruist nu al van de Koningsdaginitiatieven

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: Tilburgse initiatieven die iets te maken hebben met Koningsdag. Na de bekendmaking van de officiële route, lijkt Koningdag in Tilburg nu écht te gaan leven. 

Zo zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima nu al te zien langs de route die ze donderdag 27 april gaan afleggen. Zo is het Koninklijk paar nu al statig te zien op het ‘balkon’ van Hotel Mercure in hun Koninklijke suite.

Piushaven

Voor sommigen was het een teleurstelling: de route van het Koninklijk paar loopt niet door naar de Piushaven. Maar dat is voor de ondernemers in de Piushaven geen reden om niet te feesten! Zij maakten deze week hun driedelige programma voor Koningsdag bekend.

Piusplein

De route die het Koninklijk paar aflegt in Tilburg eindigt op het Piusplein. Tijdens de Grand Finale treden artiesten als Guus Meeuwis, Gers Pardoel, Kenny B en Corry Konings op. Het grote podium op de hoek van het Piusplein-Paleisring wordt niet alleen daarvoor benut, er wordt een heus Tilburgs troon festival georganiseerd. Over de line-up en de details kan de organisatie nu nog niets bekend maken, maar dit evenement is zeker iets om in de gaten te houden.   tilburgstroonfestival 

Oranjeplein

Het Pieter Vreedeplein wordt rondom Koningsdag omgedoopt tot Oranjeplein. De line-up wordt 1 april bekend gemaakt, maar ze beloven een happening op culinair, muzikaal en entertainment vlak. oranjeplein 

Inwoners

Nu de route bekend is gemaakt, lijken de Tilburgers langs de route ineens erg populair. Ook zien bewoners ineens commerciële kansen met hun populaire balkonnetje.

In de media

NOS schreef een mooi artikel over de band van het Koninklijk huis met Tilburg. Natuurlijk werd hier gewezen naar de uitspraak van Koning Willem II: “Hier adem ik vrij en voel ik mij gelukkig.” De royaltykenners zijn trouwens enthousiast over het programma, zo laat Omroep Brabant weten. “Er zitten veel verrassende dingen in”, zei royaltydeskundige Marc van der Linden tegen hen.

Kwèèkers insturen

Wil jij zelf ook iets bijdragen aan Koningsdag in Tilburg. Je kunt nog steeds Oranjekwèèkers insturen! Stuur een leuke uitspraak en wij doen ons best om een stapeltje in de handen van het Koninklijk paar te krijgen. Daarnaast worden ze natuurlijk verspreid tijdens Koningsnacht en Koningsdag. Insturen kan hier.

kweeker-koningsdag-gij-spant-echt-de-kroon (1)

Alles over Koningsdag in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de officiële route, de leukste feestjes en de mooiste foto’s van Koningsdag in Tilburg:

Reageer op dit bericht