Nieuws

stationspiano
Let op! Dit artikel is al 126 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg centraal heeft vanaf nu een eigen stationspiano: ‘Grote wens om station muzikaler te maken’

Leuk nieuws! Vanaf nu heeft station Tilburg centraal een stationspiano. De piano is op woensdag 23 juni feestelijk in gebruik genomen door pianist Jan-Willem Rozenboom. Hij is de eerste die met een bijzonder optreden de toetsen van de piano indrukte. 

Grote wens

De stationspiano is aangeschaft op initiatief van de Tilburgse gemeenteraadsleden Bea Mieris en Ton Gimbrère. De wens om een piano op het station te plaatsen was immers groot. Met steun van gemeente Tilburg, Citymarketing Tilburg en diverse fondsen is het mogelijk gemaakt om de piano aan te schaffen. Raadslid Bea Mieris is erg blij dat de piano in gebruik is genomen. “Het was een grote wens vanuit de gemeenteraad om het station muzikaler te maken. Het is fijn dat muzikaal talent nu op het station kan spelen en dat reizigers ervan kunnen genieten.”

Ook stationsmanager Robert van der Lee van NS is blij met de piano. “We dragen graag bij aan initiatieven vanuit de stad. Op deze manier dragen we samen bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van Nederland en aan prettige stations.”

19e piano

NS is sinds september 2014 gestart om met diverse partners piano’s te plaatsen op stations. Uitgangspunt was om sfeer toe te voegen aan stations die geruime tijd in verbouwing waren. Ondertussen zijn de stationspiano’s een begrip. Ze worden intensief gebruikt om op te spelen of als ontmoetingsplek. Op dit moment staan op 19 stations een piano.