Nieuws

culinaire route
Let op! Dit artikel is al 1200 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Tilburg.com organiseert culinaire tour door Tilburg en jij kunt erbij zijn!

Een tour door Tilburg en bij acht restaurants een gerecht met bijpassend drankje proeven, klinkt goed toch? In samenwerking met De Carpacciobar, Kok Verhoeven, RAW, EVE, De Wagon, De Houtloods, RAK en Miss Bien Chanternel hebben we een culinaire tour door Tilburg samengesteld. Het leuke is: jij maakt kans om hierbij aanwezig te zijn!

Fotografie: Amber Meulenbroeks (OAK Food)

Wat je moet doen: meedoen aan onze actie op Instagram, Facebook of onze online prijsvraag invullen. In totaal maken we 5 x 2 mensen blij om mee te doen met deze culinaire tour door de stad. De culinaire tour vindt plaats op donderdag 8 november van 15:45 uur tot 22:00 uur. Als je kans wilt maken, moet je er eventjes voor zorgen dat je die dag beschikbaar bent én een fiets hebt. Meer details krijgen de prijswinnaars later van ons te horen. Tijd voor een kijkje in het belachelijk lekkere menu!

Het acht gangenmenu

#1: De Carpacciobar

culinaire tour carpacciobar

Hoe je een achtgangenmenu perfect begint? Met een tonijn- of rundercarpaccio met vers geperst sapje. Dit zijn volgens de gasten van de Carpaccio de absolute toppers op de menukaart. Je kunt kiezen uit vis of vlees om de diversiteit van de Carpacciobar te laten zien.

  • Tonijncarpaccio met kerriemayonaise, ponzu, sesam en komkommer. De rundercarpaccio wordt gereserveerd met truffelmayonaise, uitgebakken spekjes, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.

#2: Kok Verhoeven

culinaire-route-kok-verhoeven

Dit Tilburgse restaurant mag niet ontbreken als het om een Tilburgse tour gaat. Dit visgerecht reflecteert Kok Verhoeven: eerlijke producten van een goede kwaliteit met niet teveel poespas en heerlijk en puur.

  • Dorade filet met inktvis risotto, kreeftschuim en gegrilde groente. Daarbij wordt een heerlijke wijn of non alcoholic rosé lemonade geserveerd.

#3: RAW

culinaire-route-raw

Na een fietstochtje van de Besterd naar de Spoorzone, strijk je neer in de industriële setting van RAW. Dit heerlijke stukje vlees is een specialiteit van het huis, deze topper mag dus zeker niet ontbreken in de tour.

  • Ossenhaas biefstuk met brood, friet en frisse salade. Hierbij wordt een mousserende wijn geserveerd.

#4: EVE

culinaire-route-eve

Niet alleen de locatie en het pand van EVE zijn spectaculair. De gerechtjes die ze serveren sluiten daar naadloos bij aan, zo krijg je tijdens de tour dit klassieke gerecht geserveerd met een ‘sushi’-twist.

  • Zalmtartaar met wasabimayonaise, wakame, krokante wasabi, sesamzaadjes, pipet met teriyakisaus, Oost-Indische cress met lekkere pittige gamba’s. Hierbij wordt een bijpassende wijn geserveerd.

#5: De Wagon

culinaire-route-de-wagon

Kijk, dat is nu makkelijk: even de weg oversteken en je bent alweer bij de volgende stop! Schuif aan in de knusse treincoupé van De Wagon en probeer een taco zoals je die nog nooit geprobeerd hebt.

  • Vistaco met schelvis, ingelegde paprika en avocado crème. Ook hierbij wordt een passende wijn geserveerd.

#6: De Houtloods

culinaire-route-houtloods

Restaurant de Houtloods staat bekend om haar verrassende smaakcombinaties. Tijdens de tour word je dan ook zeker niet teleurgesteld! Dit opvallend smakelijke gerechtje bewijst dat je geen vlees of vis nodig hebt voor een heerlijke tartaar.

  • Gerookte worteltartaar met oesterbladen en gedroogde eidooier. Met uiteraard een bijpassende wijn.

#7: RAK

culinaire-route-rak

En dan is het tijd voor een toetje! De voorgaande zes gerechtjes kunnen even zakken tijdens het fietsritje van de Spoorzone naar de Piushaven. Bij RAK staat namelijk alweer een belachelijk lekker nagerechtje klaar.

  • RAK’s Wentelteefje met kaneel, tonkabonen, Baileys en vanille-ijs. Hierbij wordt een Pedro Ximenez geserveerd.

#8: Miss Bien Chanternel

culinaire-route-miss-bien-chanternel

Acht gangen? Jazeker, deze cocktail bij Miss Bien Chanternel kan er áltijd nog wel bij. En wil je nog even naborrelen? Dan raden we je aan om hier nog wat drankjes (en dansjes) na te doen.

  • Dé hit van afgelopen zomer: Strawberry Mojito Cocktail

Winnen?

In totaal geven we deze culinaire tour voor 5 x 2 mensen weg. We hanteren de volgende verdeling:

Reageer op dit bericht